Live

Un bărbat din Germania a câştigat „dreptul de a fi uitat”, după ce a ucis doi oameni în 1982

Data actualizării: Data publicării:

Cea mai înaltă instanţă din Germania i-a acordat unui bărbat condamnat pentru omor în urmă cu 37 de ani dreptul de „a fi uitat” şi de a fi scos din rezultatele căutărilor online, informează Mediafax, care citează The Guardian.

Bărbatul a primit o condamnare pe viaţă pentru uciderea a două persoane pe un iaht în 1982, dar a fost eliberat în 2002. De mai mulţi ani, el încearcă să îşi distanţeze numele de familie de raportările despre caz.

Decizia ar putea însemna că publicaţiile sunt obligate să restricţioneze accesul motorului de căutare la arhivele lor online în astfel de cazuri.

Numele său complet apare încă în căutările online ca parte a unui articol arhivat în săptămânalul german Der Spiegel.
Cazul său a fost respins iniţial de o instanţă federală în 2012, întrucât faptele sale erau de interes public, iar o interdicţie în acest sens sfida libertatea presei. Însă cea mai înaltă instanţă din Germania a respins această hotărâre iniţială, ceea ce înseamnă că cele federale vor relua cazul.

"Dreptul de a fi uitat" a făcut obiectul unei dispute juridice de lungă durată care implică Google şi Uniunea Europeană. În 2014, o hotărâre a Curţii Europene de Justiţie a obligat motoarele de căutare să respecte cererile de înlăturare a rezultatelor.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Submarine, rachete, artilerie. Bundestagul aprobă planuri de achiziții pentru Apărare în valoare de 21 de miliarde de euro

Mărturii cutremurătoare ale martorilor care au văzut cum s-a întâmplat atacul de la târgul de Crăciun din Magdeburg

Viktor Orban: Bruxellesul vrea să transforme Ungaria în Magdeburg. Ce spune premierul maghiar despre aderarea României la Schengen

Alertă după atacul din Magdeburg. Mai multe țări din Europa cresc numărul forțelor de ordine la târgurile de Crăciun

Partenerii noștri