Live

Un bărbat care și-a abandonat câinele în timpul uraganului Milton a ajuns la închisoare. Patrupedul a fost găsit legat de un gard

Data publicării:
Tânărul de 23 de ani riscă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de cruzime împotriva animalelor. Colaj foto / surse foto: X

Un bărbat care și-a lăsat câinele legat de un gard în apele inundațiilor cauzate de uraganul Milton a fost acuzat de cruzime agravată împotriva animalelor, spun oficialii. Patrupedul a fost salvat de o patrulă de poliție lângă o autostradă din Florida pe 9 octombrie, conform BBC.

Imaginile bodycam postate online, care au fost vizionate de peste 12 milioane de ori, l-au arătat pe câine stând legat de un gard de sârmă, în apă.

Fostul său proprietar, Giovanny Aldama Garcia, a fost arestat luni, potrivit autorităților.

El le-a spus anchetatorilor că a abandonat animalul, numit inițial Jumbo, pentru că părăsea Florida din cauza furtunii și nu a găsit pe nimeni care să aibă grijă de el.

Potrivit ABC News, Aldama Garcia a acceptat ulterior să predea patrupedul, după ce s-a prezentat la adăpostul pentru animale unde era îngrijit câinele pentru a încerca să-l revendice.

Tânărul de 23 de ani riscă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de cruzime împotriva animalelor.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a spus că Jumbo, acum redenumit Trooper în onoarea ofițerului care l-a salvat, va fi adoptat.

Nu legați un câine pur și simplu și îl lăsați acolo în furtună, este total inacceptabil”, a spus DeSantis într-un briefing de presă marți.

Procurorul de stat Suzy Lopez a spus că Trooper „a atins inimile multor oameni”. Câinele s-ar fi confruntat cu o „moarte sigură” dacă nu ar fi fost salvat, a adăugat ea.

Leon County Humane Society, care a avut grijă de câine înainte ca acesta să fie dat în plasament, a spus că a primit sute de întrebări despre Trooper.

Uraganul Milton a străbătut Florida săptămâna trecută, după ce a atins pământ ca uragan de categoria 3. Mii de oameni au trebuit să fie salvați din zonele inundate.

Cel puțin 24 de persoane au murit în urma furtunii, conform numărărilor oficiale.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Un polițist a împușcat-o mortal! ATENȚIE Imagini cu puternic impact emoțional. Autoritățile: ”Putea fi mult, mult mai rău”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Să nu mă salvați, nu e mare scofală!” Doar pentru vizualizări, unii influenceri au rămas în mijlocul urgiei să filmeze uraganul Milton

„Furtuna secolului”: De ce se produc tot mai multe uragane și inundații catastrofale în toată lumea

Uraganul Milton a ucis cel puțin 16 oameni și a făcut pagube de 50 de miliarde de dolari în SUA

„Scenariu de coșmar”: Un bărbat a fost salvat din Golful Mexic, unde plutea pe o ladă frigorifică în apele agitate de uraganul Milton

Partenerii noștri