Live

Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI, ca să nu-și lase soția singură

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Un bărbat bolnav de cancer în stadiu terminal a vorbit despre decizia sa neobișnuită de a se transforma într-o versiune digitală a sa, pentru a nu-și lăsa soția singură după ce va muri, relatează The Independent.

Michael Bommer, în vârstă de 61 de ani, crede că mai are doar câteva săptămâni de trăit. El spune că încercarea de a se transforma într-o versiune AI l-a apropiat de copiii săi, în vârstă de 24 și 30 de ani, deoarece i-a povestit sistemului de inteligență artificială lucruri despre el însuși pe care copiii nu le știau.

„Am fost aduși forțat în această situație și am găsit o consolare în faptul că ei află despre mine lucruri mărunte, de care nu auziseră”, a spus Bommer.

Bărbatul spune că i-a venit ideea să-și creeze o versiune AI după ce a anunțat pe rețelele sociale că are cancer în fază terminală, în martie.

Acest lucru i-a atras atenția prietenului său Robert LoCascio, fondatorul serviciului AI LivePerson și creatorul Eternos.life, un program AI conceput pentru a crea versiuni digitale ale oamenilor, după moartea acestora.

Nu a fost o operațiune ușoară, pentru că Bommer a trebuit să învețe programul să-i preia vocea și a trebuit să-i spună multe povești din viața lui, astfel încât să poată răspunde la întrebări.

El a povesti pentru podcastul „Consider This” că soția lui i-a spus că cel mai mult îi vor lipsi discuțiile dintre ei, așa că a decis să se transforme într-o versiune AI.

Acum, când inteligența artificială vrea să răspundă la o întrebare, aceasta intră într-un fel de cloud, unde se află toate cunoștințele pe care i le-am lăsat. Și alege părți care se potrivesc și le pune împreună într-un răspuns”, explică bărbatul.

Versiunea digitală a lui Boomer este formată doar din voce și cuvinte, dar spune că ar putea avea și un format video, atunci când tehnologia va fi disponibilă.

Bommer spune că versiunea sa AI le va oferi și nepoților o șansă de a-l cunoaște.

„Consider că e mai degrabă un instrument. Vreau să-mi ofer cunoștințele și experiența. Și vreau ca generațiile următoare să-mi moștenească experiența și cunoștințele cât mai mult posibil. Dacă o vor folosi sau nu, nu pot influența asta. Dar pot să las ceva în urma mea”, spune el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Casa regală britanică anunță că tratamentul pentru cancer al regelui Charles va continua și în 2025

ChatGPT devine motor de căutare asemănător Google. Și alţi giganţi ai tehnologiei au lansat servicii similare în 2023 şi 2024

Drumurile forestiere vor fi supravegheate video. Ce mai prevede noul Cod silvic adoptat de Camera Deputaților

Ce a aflat un bărbat după câteva analize de rutină

Partenerii noștri