Live

Un bărbat a plecat pe un traseu montan de 3 ore și a fost găsit după 10 zile. Marcajele fuseseră distruse de incendiile din California

Data actualizării: Data publicării:
Lukas McClish FOTO: santacruzmountainbulletin.net

Un bărbat din California a supraviețuit în munți timp de 10 zile doar cu apă, după ce a plecat într-o drumeție pe care o credea de doar 3 ore și s-a rătăcit.

Lukas McClish, de 34 de ani, a plecat pe data de 11 iuni într-o drumeție în Munții Santa Cruz, pe un traseu cu o durată de 3 ore. Dar s-a rătăcit în munți, pentru că marcajele de pe traseele turistice au fost distruse în mare parte de incendiile de vegetație înregistrate recent, potrivit CNN.

Rudele l-au dat dispărut abia pe 16 iunie, când Lukas a lipsit la un eveniment în familie important. Atunci au fost declanșate ample operațiuni de căutare.

McClish a fost găsit abia spre sfârșitul săptămânii trecute datorită unei drone de la biroul șerifului din Santa Cruz, în Big Basin Redwoods State Park - cel mai vechi parc natural din California, cu arbori sequoia.

Au existat mai multe declarații ale unor martori care au auzit pe cineva strigând după ajutor, însă locația acelei persoane a fost greu de determinat”, a transmis biroul șerifului.

McClish a fost găsit într-o stare relativ bună, având doar câteva răni minore. Între timp, a ajuns la familia lui. Ulterior a povestit că experiența a fost traumatizantă și dureroasă și că la un moment dat și-a pierdut vocea strigând după ajutor.

A mai spus că a supraviețuit în pădure atâtea zile doar cu hainele de pe el. „Am plecat doar cu o pereche de pantaloni și o pereche de pantofi de drumeție și o pălărie. Am avut și o lanternă și o foarfecă pliabilă. Și cam atât”, a spus el.

Bărbatul a mai povestit că a supraviețuit doar cu apă din pârâurile și cascadele pe care le-a întâlnit în timp ce străbătea pădurea zilnic, strigând după ajutor. „Am băut câte 4 litri de apă pe zi, dar în ultimele zile a fost greu, pentru că aveam nevoie de hrană”, a spus McClish.

Lukas s-a arătat impresionat de numărul mare de oameni care au fost implicați în salvarea lui.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mai multe rochii ale Prințesei Diana vor fi scoase la licitație pentru sume uriașe: „Iubea cu adevărat moda”

Un pechinez a fost declarat „cel mai urât câine din lume” în 2024. Încoronarea a avut loc în California

Se redeschide circulația pe Transalpina. Sectorul de drum dintre Rânca şi Curpăt va fi deschis doar între anumite ore

Acțiune de căutare cu drone în Masivul Vâlcan. Salvamont: Victima a fost găsită moartă

Partenerii noștri