Live

Video&Foto „Tocmai au câștigat Jocurile Olimpice”: Ținutele Mongoliei pentru JO Paris 2024 au devenit virale pe internet

Data actualizării: Data publicării:
Costumele Mongoliei încorporează culorile naționale (albastru, roșu și alb), precum și diverse modele și motive tradiționale. Colaj foto / surse foto: Facebook

Cu veste brodate complex, halate plisate și accesorii inspirate de costumele tradiționale, ținutele Mongoliei pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 au devenit virale pe rețelele sociale, de când au fost dezvăluite săptămâna trecută.

Uitați de Lululemon, Berluti și Ralph Lauren. Internetul și-a ales noua uniformă națională favorită la viitoarele Jocuri Olimpice de la Paris 2024 - Mongolia, scrie CNN.

Modelele sunt opera Michel&Amazonka, o marcă din Ulaanbaatar care produce articole de îmbrăcăminte couture și prêt-à-porter care „exprimă esența tradiției și culturii mongole”, în ceea ce brandul numește o „lumină contemporană”.

Ținutele încorporează culorile naționale albastru, roșu și alb, precum și diverse modele și motive tradiționale, inclusiv simbolul „Soyombo” care apare pe steagul țării.

Brandul și-a dezvăluit design-urile printr-o serie de fotografii și un clip video care amintește de o campanie de modă de lux. Ținutele sportivelor de sex feminin vin cu cercei ceremoniali și genți brodate, în timp ce bărbații purtători de steag vor purta o pălărie de tir cu arcul, o centură și cizme tradiționale mongole.

Motivele asociate cu Parisul și Jocurile, și anume Turnul Eiffel și flacăra olimpică sunt, de asemenea, prezente.

Confecționarea ținutelor a durat în medie 20 de ore fiecare, potrivit Comitetului Olimpic Național Mongol.

Uniformele au atras atenția pe rețelele de socializare, în special TikTok, unde comentatorii de modă și sport au aplaudat modelele.

„Tocmai au câștigat Jocurile Olimpice înainte de a începe”, spune un TikToker într-un videoclip vizionat de peste 2 milioane de ori.

Într-un alt videoclip, vizionat de aproape 300.000 de ori, utilizatorul australian Bee Jamieson a spus: „Detaliile sunt foarte frumoase… se pare că totul a fost foarte bine gândit”.

Pe pagina de Instagram a mărcii, utilizatorii au adus laude suplimentare pentru ținute. „Cea mai frumoasă uniformă de până acum”, se spune într-un comentariu. „Desene atât de complicate și frumoase!” a scris alt utilizator.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Michel&Amazonka (@michelamazonka)

Fondată de surorile Michel Choigaalaa și Amazonka Choigaalaa, Michel&Amazonka a făcut anterior designul ținutelor echipei mongole pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 și pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020, unde țara a obținut o medalie de argint și trei de bronz.

Mongolia a participat la toate Jocurile Olimpice de vară, cu excepția uneia, din 1964.

Națiunea fără ieșire la mare a câștigat primele – și, până în prezent, singurele – medalii de aur (la judo și box) la Jocurile de la Beijing 2008.

Anul acesta, Mongolia trimite peste 30 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor începe pe 26 iulie. Sportivii mongoli vor concura în 9 sporturi diferite, inclusiv ciclism, tir și lupte.

Berluti a conceput uniformele pentru ceremonia de deschidere și de închidere a Franței, iar Ralph Lauren va îmbrăca din nou echipa SUA, după ce a făcut acest lucru la fiecare ediție, din 2008. Marea Britanie a apelat la marca de îmbrăcăminte pentru bărbați Ben Sherman.

Sportivii români participanți la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice vor defila sub noua emblemă Team România, aprobată de Comitetul Internațional Olimpic. Uniformele sunt create de designerul român Gyarfas Olah și sunt fabricate în România de Pandora Prod.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Franța: cinci inculpați, printre care și un minor

Klaus Iohannis, gafă în discursul de la întâlnirea cu sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice

Medaliații la Jocurile Olimpice și Paralimpice vor fi decorați miercuri de președintele Klaus Iohannis

Soarta inelelor olimpice de pe Turnului Eiffel se transformă într-o luptă politică. „Nu a fost făcut pentru a atârna orice pe el”

Partenerii noștri