Live

Un tânăr extremist neo-nazist a fost reținut în Franța, suspectat că plănuia acțiuni violente la Jocurile Olimpice

Data actualizării: Data publicării:
Forțe de ordine franceze, care asigură securitatea Jocurilor Olimpice. Foto: Profimedia Images

Un tânăr de 20 de ani, care aparține mișcării neo-naziste, a fost reținut miercuri la Colmar, în Franța. Alsacianul este suspectat că ar fi plănuit să comită acțiuni violente în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, care vor începe la 26 iulie. Tânărul a fost reținut de anchetatori ai subdirecției antiteroriste SDAT, relatează BFMTV, care citează o sursă apropiată anchetei. Informația inițială a fost publicată de cotidianul Le Parisien.

Potrivit informațiilor BFMTV, alsacianul a amenințat că îi va ataca pe purtătorii flăcării olimpice, în special o persoană transgen, lansând amenințări și la adresa politicienilor francezi. Amenințările au fost formulate pe un canal de Telegram intitulat ”Divizia ariană franceză”. El era administratorul canalului pe rețeaua de mesegerie securizată.

Pseudonimu său pe rețea era ”Panzer”, aluzie la tancurile armatei germane din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial.

Reținut în cadrul unei anchete deschise de polul național de luptă contra urii online (PNLH) pentru numeroase capete de acuzare, printre care amenințarea cu moartea pe motive de rasă, etnie sau religie, amenințare cu distrugerea, incitare publică la ură etc, el este bănuit și că ar fi chemat la comiterea de acțiuni violente în timpul Jocurilor Olimpice, afirmații care nu erau la originea investigațiilor.

La domiciliul său au fost descoperite obiecte și literatură neo-naziste, mai scrie BFMTV.

 “Bravo agenților Ministerului de Interne care au arestat un membru al extremei dreapta, suspectat că voia să comită o acțiune violentă în timpul Jocurilor Olimpice. Vom continua lupta noastră constantă pentru securitatea poporului francez“, a declarat ministrul francez de Interne.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum se ascund oligarhii ruși sancționați de UE pe Riviera Franceză. Totul ține de bani pe Coasta de Azur (Politico)

Dezvăluiri în cazul care a cutremurat Franța: bărbatul care își droga soția și o oferea străinilor avea un discipol

Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Franța: cinci inculpați, printre care și un minor

Klaus Iohannis, gafă în discursul de la întâlnirea cu sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice

Partenerii noștri