Live

Sute de crocodili au invadat orașele din nordul Mexicului după furtunile puternice aduse de uraganul Beryl

Data actualizării: Data publicării:
Autoritățile mexicane au spus că au capturat și relocat în jur de 200 de crocodili de când furtuna Alberto a lovit regiunea din nordul țării în iunie. Captură foto: X

Ploile abundente provocate de uraganul Beryl și furtuna tropicală Alberto au creat condițiile ca cel puțin 200 de crocodili să intre în zonele urbane din statul mexican Tamaulipas, aflat la granița cu Texasul, au anunțat autoritățile de stat și federale citate de CNN.

Până acum, autoritățile au spus că au capturat și relocat în jur de 200 de reptile de când furtuna Alberto a lovit regiunea în iunie. Beryl a afectat aceeași zonă, înainte de a înainta apoi înspre sudul Texasului.

Autoritățile spun că furtunile puternice au ridicat nivelul apei din lagunele de coastă, ceea ce a făcut ca crocodilii din aceste zone să mișune prin orașe precum Tampico, Ciudad Madero și Altamira, acolo unde 165 de reptile au fost prinse.

Alți 40 de crocodili au fost capturați în aceeași zonă în iunie și au fost mutați în habitatul lor natural din afara zonelor populate.

Autoritățile mexicane au găsit crocodili și în gurile de canalizare. Capturi foto: X

Această problemă va continua, chiar și după ce nivelul apei va scădea pe străzile și canalele de scurgere inundate de ploi.

Problema a intrat în atenția presei după ce mai mulți utilizatori de rețele sociale au postat videoclipuri cu crocodili legați în zone urbane.

Crocodilii sunt specii protejate în Mexic. Atacurile asupra oamenilor sunt rare, dar pot avea loc.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Patru morți și stare de urgență în Polonia, din cauza furtunii Boris. Imaginile catastrofei

Plouă în cea mai nouă maternitate din țară, în valoare de 20 de milioane de euro. Angajații au adunat apa în găleți

Ce ajutoare vor primi românii afectați de inundații: 10.000 de lei de gospodărie. Bani suplimentari pentru familiile morților

Semnalul de alarmă tras de climatologi în urma inundațiilor din România și celelalte țări europene

Partenerii noștri