Live

Schema bizară prin care o femeie a încercat să fure celebrul domeniu Graceland de la nepoata lui Elvis Presley

Data publicării:
Intrarea pe domeniul Graceland. Foto: Profimedia

O femeie din statul american Missouri a fost arestată pentru că, spun procurorii, a încercat să fure domeniul Graceland de la familia lui Elvis Presley, relatează Business Insider.

Lisa Jeanine Findley, în vârstă de 53 de ani, a fost arestată vineri, pentru acuzațiile de fraudă prin corespondență și furt de identitate, au anunțat procurorii federali din Missouri. Ea riscă între doi și 20 de ani de închisoare.

Schema bizară a ieșit la iveală în această primăvară, într-o bătălie juridică purtată de nepoata lui Presley, actrița Riley Keough. Aceasta a moștenit proprietatea de 5,5 hectare din Memphis după ce mama ei, Lisa Marie Presley, a murit în ianuarie 2023.

După ce denunțul lui Keough a oprit complotul în mai, procurorii federali din Missouri au pus cap la cap un caz complicat care a implicat mai multe identități false, semnături falsificate și o notificare de executare silită într-un ziar din Memphis.

Findley a pozat în trei persoane diferite angajate la un creditor fictiv numit Naussany Investments. Apoi a susținut în mod fals că fiica lui Presley, Lisa Marie Presley – mama lui Keough – a împrumutat 3,8 milioane de dolari de la Naussany în 2018, punând Graceland drept garanție, dar nu a mai plătit datoria, au spus procurorii.

Findley a falsificat semnătura Lisei Marie Presley pe documente de împrumut false și a depus mai multe documente false la instanțe.

Findley a publicat chiar și o notificare frauduloasă de executare silită Commercial Appeal, un cotidian din Memphis, anunțând că Naussany plănuiește să scoată la licitație Graceland.

Când informația a fost preluată de toată presa din SUA, Findley „ar fi scris reprezentanților familiei lui Elvis Presley, tribunalului de stat din Tennessee și mass-mediei pentru a susține în mod fals că persoana responsabilă pentru această schemă era un escroc nigerian”, au spus procurorii.

„Ca parte a schemei de fraudă, susținem că inculpata a creat numeroase documente false și a încercat să ajungă la un acord cu familia Presley” în valoare de 2,8 milioane de dolari, au mai spus procurorii.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Salut, scuze că te deranjez, caut un iubit pentru sora mea”. O nouă metodă de fraudă apărută în România

Fost ministru adjunct al Apărării din Rusia, arestat pentru fraudă. Procurorii spun că s-ar fi îmbogățit de pe urma Parcului Patriot

O româncă a fost condamnată la închisoare pentru că a păcălit un pensionar din Spania cu aproape 1 milion de euro

Un tânăr din Vaslui a semnat un document, dar acum are 1,5 milioane lei datorie la stat și este executat silit

Partenerii noștri