Live

Rușii care vor să meargă pe litoral în Peninsula Crimeea stau blocați în trafic într-o coloană uriașă de 13 kilometri

Data publicării:
Podul Crimeea, partea dinspre peninsula Taman Foto: rosavtodor.ru via wikipedia.org

În pofida războiului din Ucraina şi a situaţiei tensionate privind siguranţa deplasărilor, turiştii ruşi sunt în continuare atraşi în număr mare de ideea de a petrece o vacanţă pe ţărmul Mării Negre în Peninsula Crimeea, care a fost anexată de Rusia în 2014, informează luni DPA.

O coloană de maşini de 13 kilometri s-a format luni pe partea rusă a Podului Kerci, care face legătura între Peninsula Crimeea şi Rusia continentală, a raportat agenţia de presă Interfax.

Angajaţi ai serviciilor de urgenţe, voluntari şi personal administrativ distribuie sticle cu apă turiştilor aflaţi în autovehicule, scrie Agerpres.

Peninsula Crimeea este accesibilă pentru turişti doar cu trenul sau cu automobilul, întrucât traficul aerian a fost suspendat din cauza războiului declanşat de Rusia în urmă cu 16 luni împotriva Ucrainei.

Crimeea a fost o populară destinaţie de vacanţă pe timpul fostei Uniuni Sovietice. Ea a revenit în centrul atenţiei în perioada actuală, întrucât cetăţenii ruşi nu pot să îşi petreacă vacanţele în multe dintre ţările occidentale din cauza sancţiunilor adoptate după declanşarea războiului în Ucraina.

Podul Kerci către Crimeea, care are o lungime de 19 kilometri, a fost avariat grav după o explozie în octombrie 2022, însă a fost reparat ulterior. Serviciile secrete ucrainene au sugerat în luna mai că au fost implicate în acea explozie.

Acelaşi pod este considerat şi o rută importantă de aprovizionare pentru trupele ruse.

Ucraina a atacat în mod repetat Peninsula Crimeea cu drone. Autorităţile de la Kiev au declarat că vor recuceri Crimeea, alături de toate celelalte teritorii ocupate de Rusia.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pericol de tsunami în Marea Neagră, în urma unor cutremure puternice. Când s-a produs ultimul eveniment (INFP)

Rusia acuză Marea Britanie că livrează arme Ucrainei „folosind coridorul maritim din Marea Neagră”

Bruiaj GPS extrem de activ în zona litoralului românesc. 90% din semnalele false GPS provin din Crimeea (raport). Ce spune Grindeanu

Experiment: stridii crescute în Marea Neagră. România face teste pentru producția proprie de fructe de mare

Partenerii noștri