Live

Regizorul Roman Polanski a căzut la un acord cu victima prespusei acuzații de viol din 1973.  Procesul nu va mai avea loc

Data publicării:
Foto: Profimedia

Procesul împotriva regizorului franco-polonez Roman Polanski, acuzat de agresarea unei minore în 1973, nu va mai avea loc după ce s-a ajuns la o înțelegere între părți, informează France24. 

Ultimul proces împotriva regizorului filmului „Pianistul”, care se referea la o presupusă agresiune sexuală în 1973, urma să fie judecat de un tribunal civil din Los Angeles în august anul viitor, dar a fost retras, a declarat pentru AFP avocatul american al lui Polanski.

Cazul a fost „soluționat în vară spre satisfacția reciprocă a părților și a fost acum respins în mod oficial”, a declarat Alexander Rufus-Isaacs într-un e-mail.

Procesul, intentat anul trecut, susține că Polanski a luat cina la un restaurant din Los Angeles, în 1973, cu o adolescentă de atunci, numită anonim Jane Doe. El i-ar fi dat să bea tequila, iar când ea a început să se simtă amețită, a condus-o la el acasă, unde a violat-o.

Femeia susține că regizorul „i-a dat jos hainele și a agresat-o sexual, provocându-i dureri și suferințe fizice și emoționale enorme.”

Procesul civil, care a solicitat daune nespecificate, a fost intentat în iunie 2023, chiar înainte de expirarea unei legi din California care permitea prelungirea perioadei de depunere a plângerilor împotriva presupușilor autori de infracțiuni sexuale.

Documentele judiciare depuse în California în luna iulie spuneau că s-a ajuns la un acord „condiționat”.

Polanski, laureat al premiului Oscar, în prezent în vârstă de 91 de ani, este o figură controversată, unii din lumea filmului salutându-i geniul creator, în timp ce alții insistă că a fost întotdeauna un prădător sexual.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Justiție în Rusia: în așteptarea procesului, inculpații sunt îndemnați să plece la război, ca să scape de judecată și pedeapsă

Gisele Pelicot, mărturie-manifest în procesul violurilor șocante. „Nu nouă trebuie să ne fie rușine, ci lor”. Ce i-a spus soțului ei

Ungaria cere UE să ridice imunitatea europarlamentarei italiene Ilaria Salis. Cazul a stârnit furie în Italia

Aproape 150 de femei au intentat procese magazinului de lux Harrods, al cărui fost patron Al Fayed e acuzat de viol și hărțuire sexuală

Partenerii noștri