Live

Rămășițe umane găsite în stomacul unui crocodil, în Australia. Reptila a fost eutanasiată după dispariția unui bărbat

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Poliția din orașul Cooktown, nord-estul Australiei, a anunțat, marți, că la examinarea unui crocodil eutanasiat, suspectat că a ucis sâmbătă un bărbat de 40 de ani, au fost găsite rămășițe umane în interiorul animalului, relatează Deutsche Welle.

Crocodilul de aproximativ 5 metri lungime a fost „eutanasiat în mod uman”, luni, în apropiere de Podul Râului Annan, în nord-estul statului Queensland, conform presei, la două zile după dispariţia bărbatului.

Autoritățile anunță teste suplimentare pentru a identifica rămășițele, despre care se crede că sunt cele ale unui medic din Newcastle.

Bărbatul se afla într-o vacanță în Queensland, împreună cu soția sa și cu trei fii de 2, 5 și 7 ani, când a căzut de pe un mal abrupt în râul Annan, la sud de Cooktown, potrivit unui comunicat al familiei.

„În ciuda faptului că era înalt, puternic și în formă, configurația terenului l-a împiedicat să iasă singur din apă”, se spune în comunicat.

Soția bărbatului a încercat să îi sară în ajutor, dar „din cauza malului abrupt ea nu a putut să-l salveze, fiind înghițit de apele râului în scurt timp”, se mai precizează în comunicat.

„Bărbatul a renunțat să se mai agațe de brațul soției sale când și-a dat seama că și ea riscă să cadă în apă, în ciuda faptului că știa că era singurul său colac de salvare. În câteva clipe, a fost luat de apă”.

Locația în care a căzut este cunoscută sub numele de Crocodile Bend, un loc popular printre turiștii care vin să vadă crocodili mari.

Autorităţile investighează şi relatări ale unor martori, apărute pe reţelele sociale, conform cărora au fost văzute persoane care hrăneau crocodilii în apropierea locului în care s-a produs accidentul. Hrănirea crocodililor este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu amendă de aproximativ 6.452 dolari australieni (4.188 dolari).

În medie, în fiecare an în Australia sunt raportate două atacuri fatale de crocodil. Ultimul astfel de incident s-a produs în luna iulie, când o fată de 12 ani a fost ucisă în Teritoriul de Nord.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Creatorul unei aplicații de comunicare folosite de grupări infracționale din Orientul Mijlociu a fost arestat de poliția australiană

Un cuplu acuzat că a ucis o adolescentă ca să îi fure bebelușul a fost achitat. Explicațiile judecătoarei care a luat decizia

Un pasager care a făcut scandal în avion a fost pus să plătească pentru combustibilul consumat, după ce zborul a aterizat de urgență

Între 14 şi 16 ani, vârsta minimă pentru utilizarea Facebook, Instagram şi TikTok. Țara care va adopta, anul acesta, proiectul de lege

Partenerii noștri