Live

Probleme pentru un avion israelian. A aterizat de urgenţă în Turcia, iar personalul la sol a refuzat alimentarea

Data publicării:
Un avion aparţinând companiei aeriene israeliene El Al nu a putut fi realimentat din cauza refuzului personalului turc. FOTO airlive.net

Un avion aparţinând companiei aeriene israeliene El Al, care a fost nevoit să aterizeze de urgenţă duminică pe aeroportul din Antalya pentru a evacua un pasager bolnav, nu a putut fi realimentat din cauza refuzului personalului turc, a anunţat transportatorul.

Zborul LY5102 de la Varşovia la Tel Aviv a fost forţat să facă o escală în Rodos, Grecia, a precizat El Al într-un comunicat. "Angajaţii locali (din Antalya) au refuzat să realimenteze avionul companiei aeriene, chiar dacă (aterizarea de urgenţă) a fost din motive medicale", a precizat acesta.

Surse diplomatice turce au confirmat pentru AFP că aeronava a fost autorizată să efectueze o aterizare de urgenţă deoarece un pasager de la bord nu se simţea bine, scrie News.ro.

"Combustibilul urma să fie transferat în aeronavă (...), dar tocmai când procedura corespunzătoare era pe punctul de a fi finalizată, comandantul a decis să plece din proprie iniţiativă", a declarat o sursă diplomatică turcă.

Relaţiile dintre Israel şi Turcia s-au deteriorat de la începutul războiului din Fâşia Gaza, declanşat de atacul Hamas asupra teritoriului israelian la 7 octombrie. Zborurile între cele două ţări au fost suspendate.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a declarat în repetate rânduri sprijinul pentru mişcarea palestiniană Hamas şi a denunţat operaţiunea israeliană din Gaza.

Atacul Hamas din 7 octombrie s-a soldat cu moartea a 1.195 de persoane, majoritatea civili. Ofensiva israeliană din Gaza a dus până acum la moartea a 37 877 de persoane, majoritatea civili, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din cadrul guvernului din Gaza condus de Hamas.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

EURO 2024. UEFA i-a suspendat vedeta Turciei pentru că a facut semnul unei grupări extremiste

Netanyahu a decis să trimită o delegaţie care să negocieze cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor

Biletele de avion se vor scumpi din nou în această vară. Anunțul companiilor aeriene

Răspunsul Rusiei la propunerea lui Erdogan de a media pacea în Ucraina

Partenerii noștri