Live

Primul urs polar observat în Islanda din 2016 a fost ucis de poliţiști

Data publicării:
Un urs polar observat în Islanda pentru prima dată din 2016 a fost împuşcat imediat de poliţie Foto: Facebook/ Lögreglan á Vestfjörðum

Un urs polar observat în Islanda pentru prima dată din 2016 a fost împuşcat imediat de poliţie, relatează vineri dpa, preluat de Agerpres. Poliţiştii au declarat că nu au avut de ales decât să omoare animalul după consultări cu autorităţile de mediu.

Ursul ar fi ajuns în Islanda din Groenlanda pe un aisberg, după ce a parcurs câteva sute de kilometri. Animalul a fost ucis joi în Höfdastrand, pe vârful de nord-vest al insulei.

Radiodifuzorul naţional al Islandei RÚV a declarat vineri că iceberguri au fost recent observate în largul coastei islandeze.

Autorităţile locale au afirmat că ursul era sănătos, cântarea între 150 şi 200 de kilograme şi a fost transportat în capitala Reykjavík pentru teste.

Ultimul urs polar văzut în Islanda a fost în 2016. După ce doi urşi au ajuns în Islanda în 2008, autorităţile au decis atunci să fie ucişi din cauza riscului pe care îl prezentau pentru oameni şi animale.

Experţi au afirmat, de asemenea, că urşii polari nu ar putea supravieţui mult timp în Islanda din cauza lipsei de gheaţă şi a unui aprovizionări limitate cu alimente. Femelele nu şi-ar putea creşte puii pe insula vulcanică.

Costul relocării ursului în Groenlanda este prea mare, au afirmat autorităţile islandeze, ceea ce a determinat poliţia să omoare animalul.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O peşteră de gheaţă din Islanda s-a prăbușit: două persoane sunt date dispărute şi alte două au fost rănite

Criză de castraveți în Islanda. Un video viral pe TikTok a lăsat fără castraveți magazinele din țară

Erupţiile vulcanice din Islanda ar putea dura zeci de ani sau chiar secole. Avertismentul experților

Lava a acoperit un drum principal din Islanda și se îndreaptă spre un oraș din sud-vestul insulei

Partenerii noștri