Live

Patru astronauți s-au întors pe Pământ după opt luni pe ISS, blocați de problema capsulei Boeing și uraganul Milton

Data publicării:
Foto: Cosmonautul Roscosmos Alexander Grebenkin și astronauții NASA Michael Barratt, Matthew Dominick și Jeanette Epps / Sursa foto: Profimedia Images

O capsulă SpaceX cu patru astronauţi la bord s-a desprins de Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi a ajuns pe Pământ vineri, după mai multe întârzieri cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile, a anunţat agenţia spaţială americană NASA, scrie The Guardian.

Capsula spaţială SpaceX Dragon, care i-a transportat pe astronauţii NASA Matt Dominick, Mike Barratt şi Jeanette Epps, alături de cosmonautul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos Aleksandr Grebenkin, a aterizat în largul coastelor statului american Florida în zorii zilei de vineri.

Echipajul s-a aflat la bordul avanpostului spaţial începând din martie.

Cei patru membri ai echipajului erau iniţial programaţi să revină pe Pământ în urmă cu aproximativ două săptămâni, însă planul a fost perturbat de uraganul Milton.

Alte condiţii meteorologice nefavorabile, cauzate de uraganul Milton, au întârziat ulterior revenirea echipajului, conform NASA.

Înlocuitorii lor sunt cei doi piloți de testare Starliner Butch Wilmore și Suni Williams, a căror misiune proprie a durat de la opt zile la opt luni, și doi astronauți lansați de SpaceX în urmă cu patru săptămâni. Cei patru vor rămâne pe orbită până în februarie.

Stația spațială a revenit la dimensiunea normală a echipajului de șapte – patru americani și trei ruși – după câteva luni de blocaje.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a făcut în ziua în care fostul ei soț a fost reținut de DNA: ”Zici că sunt într-un film cu proști”. Mesaj pentru autorități

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prada și Axiom Space au prezentat noul costum spațial care va fi folosit de astronauții misiunii Artemis 3

Sonda Europa Clipper este gata de lansare. NASA caută „condiții pentru viață” pe una din lunile lui Jupiter

Momentul în care o parte a rachetei Starship a SpaceX este recuperată în zbor cu niște brațe mecanice gigantice

Manevra spectaculoasă testată de SpaceX: recuperarea unui etaj al rachetei Starship, cu niște brațe mecanice, în timpul zborului

Partenerii noștri