Live

Pachete suspecte cu pudră albă, trimise oficialilor electorali din cel puțin șase state din SUA. FBI face anchetă

Data publicării:
Este a doua oară în ultimul an când pachete suspecte au fost trimise prin poștă oficialilor electorali din SUA. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Pachete suspecte ce conțin o pudră de culoare albă au fost trimise oficialilor electorali din cel puțin șase state din SUA, luni. FBI și Serviciul Poștal american fac anchetă.

Pachete care conțin o pulbere de culoare albă au fost trimise secretarilor de stat și birourilor electorale de stat din Iowa, Kansas, Nebraska, Tennessee, Wyoming și Oklahoma, au confirmat oficialii din acele state. FBI și Serviciul Poștal din SUA investighează incidentele, scrie CNN.

Este a doua oară în ultimul an când pachete suspecte au fost trimise prin poștă oficialilor electorali din mai multe birouri de stat.

Aceste evenimente vine pe măsură ce votul anticipat a început în mai multe state cu mai puțin de două luni înaintea alegerilor cu miză mare pentru președinte, Senat, Congres și birouri cheie ale statului din întreaga națiune, provocând perturbări ale unui ciclu electoral deja tensionat.

Mai multe state au raportat o substanță pudră albă găsită în plicurile trimise oficialilor electorali. În cele mai multe cazuri, materialul s-a dovedit a fi inofensiv. Oficialii din Oklahoma au spus că materialul trimis biroului electoral de acolo conținea făină. Oficialii din Wyoming nu au spus încă dacă materialul găsit era periculos.

Pachetele suspecte au forțat o evacuare în Iowa. Echipajele HAZMAT din mai multe state au stabilit rapid că materialul este inofensiv.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA: Un șerif a împușcat mortal un judecător, după ce s-a certat cu acesta în tribunal

Ucraina ar putea primi câteva zeci de tancuri Abrams tocmai de la capătul lumii

Jimmy Carter, cel mai în vârstă fost președinte american, va împlini 100 de ani. Nepotul său a anunțat și cu cine va vota

„Se joacă cu focul”. Rusia amenință SUA să ţină cont de avertismentele Moscovei privind Ucraina

Partenerii noștri