Live

Orașul unde aerul este atât de poluat încât jumătate dintre locuitori cer ajutor medical

Data actualizării: Data publicării:
New Delhi, India. Foto: Shutterstock

Aproximativ jumătate dintre locuitorii din Delhi, India, au cerut ajutor medical pentru probleme respiratorii din cauza poluării severe, a arătat un nou studiu realiat de LocalCircles, informează The Independent

Un studiu realizat de LocalCircles arată că 81% dintre respondenți au raportat și alte probleme de sănătate asociate celor respiratorii. Mulți oameni au apelat la medici sau spitale, în timp ce  jumătate dintre cei care au răspuns au cumpărat medicamente precum inhalatoare și antibiotice. 

Patru din zece gospodării au căutat ajutorul unui medic, iar cazurile grave au ajuns la spitale.

Delhi înregistrează, de obicei, o creștere a nivelului de poluare a aerului începând din luna octombrie.

După sărbătorile Dussehra din a doua săptămână a lunii octombrie, indicele calității aerului din Delhi a atins categoria „slabă”, cu niveluri mai ridicate de particule fine care cresc riscul de probleme respiratorii, iritații oculare, astm și afecțiuni pulmonare grave.

Capitala se confruntă de mult timp cu o calitate periculoasă a aerului în timpul iernii, forțând adesea guvernul să închidă școlile mai repede pentru a proteja copiii. Poluarea pe tot parcursul anului de la emisiile emise de vehicule și de la praf se intensifică iarna, când arderea miriștilor în statele din apropiere se adaugă problemei. Vitezele scăzute ale vântului captează și mai mult poluanții, inclusiv emisiile de petarde, aproape de sol, făcând aerul deosebit de dificil de respirat.

După sărbătoarea Diwali din 31 octombrie, Delhi a devenit din nou cel mai poluat oraș din lume, în timp ce oamenii au continuat să aprindă petarde în ciuda interdicției guvernamentale.

„Este o problemă de sănătate publică și astăzi vom transmite acest sondaj guvernului”, a declarat fondatorul LocalCircles, Sachin Taparia, citat de Bloomberg.

Cu răspunsuri de la aproximativ 11.000 de oameni la întrebare, sondajul LocalCircles oferă o perspectivă rară asupra efectelor directe asupra sănătății ale crizei de poluare a aerului din Delhi.

Un studiu publicat în luna iunie a constatat că poluarea aerului a ucis 135 de milioane de oameni în ultimele patru decenii în întreaga lume, India și China reprezentând cea mai mare parte a deceselor. 

Expunerea prelungită la niveluri ridicate de poluare poate provoca disconfort respirator și iritarea pielii și a ochilor, contribuind, de asemenea, la probleme grave de sănătate, cum ar fi astmul, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), bronșita, capacitatea pulmonară redusă, emfizemul pulmonar și cancerul .

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Radu Drăgușin l-a impresionat pe antrenorul lui Tottenham: ce a spus Ange Postecoglou după 4-0 cu Manchester City

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Copiii români de la țară, victimele sărăciei. 250.000 dintre ei se culcă flămânzi seară de seară. „Am învățat că nu trebuie să renunț”

Putin plănuiește prima vizită în India de la declanșarea războiului. Aceasta nu este membră a Curții Penale Internaționale

Înalta Curte: Pensiile anticipate parțiale ale românilor care au locuit în zone poluate nu pot fi recalculate

Danemarca va planta un miliard de copaci pe terenuri agricole în următorii 20 de ani

Partenerii noștri