Live

OMS: Mai multe vaccinuri anti-COVID au ajuns în ultima fază de testare şi niciunul nu a eşuat până acum

Data publicării:
Cercetare medicală, analize de laborator. Foto: Getty Images

Cercetătorii înregistrează „progrese bune” în dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19 şi o parte dintre acestea au ajuns deja în ultimele faze de testare, a anunţat Organizația Mondială a Sănătății.

OMS încearcă să asigure o distribuţie echitabilă a vaccinurilor în momentul în care acestea vor fi finalizate, dar până atunci, este esenţial să suprimăm răspândirea virusului, a spus Mike Ryan, şeful programului de urgenţă al organizației, potrivit Mediafax.

Facem progrese bune", a spus Ryan, menţionând că mai multe vaccinuri sunt în prezent în faza 3 de testare şi niciunul nu a eşuat, până acum, din punct de vedere al siguranţei sau capacităţii de a genera un răspuns imun.

Realist vorbind, vom vedea primele persoane vaccinate în prima parte a anului viitor", a declarat Ryan într-o conferinţă de presă.

OMS încearcă, între timp, să asigure o distribuţie echitabilă a viitoarelor vaccinuri şi pentru a asigura un acces extins la acestea.

Şi trebuie să fim corecţi în acest sens, pentru că acesta este un bun global. Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogaţi sau pentru săraci, ci pentru toată lumea", a spus el.

Guvernul Statelor Unite va plăti 1,95 miliarde de dolari pentru a cumpăra 100 de milioane de doze dintr-un vaccin COVID-19 dezvoltat de Pfizer Inc şi BioNTech, dacă se va dovedi sigur şi eficient, au transmis cele două companii.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nouă polițiști de la Secția 16, condamnați după ce au torturat doi tineri. Nouă ani de închisoare pentru un fost lider de sindicat

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

Epidemia de Mpox este în continuare o urgență de sănătate publică, a anunțat OMS

Partenerii noștri