Live

OMS declară pentru a patra oară în istorie urgență sanitară mondială

Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Epidemia de Ebola, care a făcut aproape 2.000 de morți în Republica Domocrată Congo de anul trecut până acum, a fost declarată urgență sanitară mondială de către Organizația Mondială a Sănătății, la aproape un an de la izbucnirea ei.

Directorul general al acesteia a spus că a venit timpul ca întreaga lume să acționeze contra epidemiei, în condițiile în care a fost confirmat primul caz în Goma, un oraș cu aproape două milioane de oameni, care este o punte de legătură dintre RDC și restul lumii.

Aceasta este a doua cea mai gravă epidemie de Ebola din istorie, după cea din 2014-2016.

Ebola este una dintre cele mai contagioase boli. Virusul Ebola are o perioadă lungă de incubație, între 8 și 21 de zile, și se transmite prin contactul cu sângele sau secrețiile unei persoane infectate, fie direct, fie prin suprafețele contaminate, prin ace sau echipamente medicale.

Urgența sanitară mondială este o măsură excepțională care a fost declarată până acum doar de patru ori în istoria de 71 de ani a OMS: în 2009 pentru gripa H1N1, în 2014 pentru poliomielită și pentru epidemia de Ebola care a făcut peste 11 mii de morți în trei state din Africa și în 2016 pentru Zika.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

Epidemia de Mpox este în continuare o urgență de sănătate publică, a anunțat OMS

Şase răniţi, între care patru copii, într-un atac asupra unui centru de vaccinare din Gaza (OMS)

Partenerii noștri