Live

OMS cere Tanzaniei să raporteze cazurile de SARS-CoV-2. Autoritățile neagă existența bolii, deși mai mulți oficiali au decedat de COVID

Data actualizării: Data publicării:
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS. Foto: Profimedia

Organizația Mondială a Sănătății a cerut Tanzaniei să înceapă raportarea cazurilor de coronavirus și să facă publice datele cu privire la cazurile de COVID-19, potrivit BBC.

Tanzania este una dintre puținele țări din lume care nu publică date despre cazurile COVID-19.

Ultima dată a făcut-o în luna mai, când au fost înregistrate aproximativ 500 de cazuri și 20 de decese. Luna următoare, președintele John Magufuli a declarat Tanzania „liberă de coronavirus”.

OMS se declară îngrijorată și ia în calcul posibilitatea ca Tanzania să ascundă evoluția unei epidemii.

Apelul organizației vine după o serie de decese înregistrate în rândul oficialilor guvernamentali.

Vicepreședintele insulei semi-autonome Zanzibar din Tanzania, Seif Sharif Hamad, a murit miercuri, după ce anterior partidul său a anunțat că acesta s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Autoritățile din Tanzania nu au în vedere o campanie de vaccinare

Hamad a fost cel mai proeminent om politic din Tanzania care a recunoscut deschis că s-a infectat cu noul coonavirus.

Un alt oficial tanzanian, John Kijazi, a murit, de asemenea, miercuri, dar nu a fost comunicat nimic în legătură cu decesul său.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS a transmis, în cadrul unei conferințe, condoleanțe „fraților și surorile din Tanzania”.

Chiar și în aceste condiții, președintele Magafuli neagă existența virusului și refuză să ia măsuri pentru reducerea răspândirii coronavirusului. Ministerul Sănătății din Tanzania a transmis la începutul acestei luni că nu există planuri cu privire la o campanie de vaccinare.

Totuși, șeful statului a părut să recunoască prezența coronavirusului în țară, când în discursul de la funeraliile lui John Kijazi a spus că „Tanzania a învins coronavirusul anul trecut și o va face și anul acesta”. Ulterior, a încurajat cetățenii să poarte măști de protecție ca să prevină infectarea, însă numai din cele produse local, pentru că cele de import „nu sunt sigure”.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Şase răniţi, între care patru copii, într-un atac asupra unui centru de vaccinare din Gaza (OMS)

COVID-19: Șase angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul au primit câte un milion de dolari fiecare

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Organizația Mondială a Sănătății anunță pierderea contactului cu personalul său de la ultimul spital funcțional din nordul Fâșiei Gaza

Partenerii noștri