Live

O stewardesă care a rămas cu răni grave în urma unui atac violent a fost acuzată de „tentativă de sinucidere” în Dubai

Data actualizării: Data publicării:
Lui Tori Towey i s-a interzis să părăsească țara și pașaportul ei a fost distrus. Capturi foto: X

O însoțitoare de bord din Irlanda a fost acuzată de „tentativă de sinucidere” de un tribunal din Dubai, în timp ce mai mulți politicieni și activiști cer să fie eliberată, scrie The Guardian. Tori Towey, care lucrează în Emiratele Arabe Unite (EAU), ar fi fost atacată și a rămas cu vânătăi severe și alte răni într-un incident violent.

Towey a fost dusă într-o stație de poliție unde i s-a spus că este acuzată de tentativă de suicid și abuz de alcool.

Liderul Sinn Fein, Mary Lou McDonald, care o susține pe Towey, a declarat marți în parlamentul irlandez că pașaportul lui Towey a fost blocat și că ea nu se poate întoarce în Irlanda.

Towey „a fost victima celei mai flagrante violențe domestice. Pașaportul ei a fost distrus. Există o interdicție de călătorie care i-a fost impusă”, potrivit declarație lui McDonald citate de BBC.

„Ea este supusă unui stres incredibil. Tori este o femeie din Roscommon [un comitat irlandez] și vrea să se întoarcă acasă”, a spus McDonald.

Towey s-a mutat la Dubai în aprilie 2023 și locuiește într-o proprietate închiriată cu mama ei, Caroline, care a călătorit împreună cu ea. Procesul este programat pentru data de 18 iulie.

„Ea a fost acuzată de tentativă de suicid și consum de alcool. În mod ciudat, EAU a făcut multe eforturi de relații publice ca să promoveze alcoolul ca fiind legal în țară. În realitate, oamenii sunt în continuare acuzați de consum și deținere de alcool”, a spus Radha Stirling, directorul general al grupului de grupul de sprijin Detained in Dubai.

„Experiența lui Tori nu este cu nimic mai puțin de tragică și, sincer, este norocoasă să fie în viață.”

Între timp, interdicția de călătorie pentru Towey a fost ridicată, a anunțat premierul irlandez Simon Harris, potrivit The Guardian.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un elev a atacat cu ciocanul trei colegi și o profesoară într-o școală din Rusia

Rusia a lansat aproximativ 20 de drone spre Kiev. Este al optulea atac din septembrie asupra capitalei Ucrainei

Hezbollah și rebelii Houthi au atacat Israelul. O rachetă cu rază lungă de acțiune din Yemen a declanșat sirenele de raid aerian

Odobescu, după atacul rușilor asupra unei nave care transporta cereale în Marea Neagră: Este o escaladare fără precedent

Partenerii noștri