Live

O scrisoare trimisă în 1916 a ajuns, într-un final, la destinație

Data actualizării: Data publicării:
Plicul este marcat cu un timbru care îl înfățișează pe regele George al V-lea al Regatului Unit. Scrisoarea a fost trimisă la mijlocul Primului Război Mondial, cu un deceniu înainte de nașterea Elisabetei a II-a. Foto: Twitter/@NorwoodSociety

O scrisoare trimisă în anul 1916 a ajuns la destinație după o lungă călătorie – la peste un secol de când a fost trimisă – deși destinatarul său nu mai locuiește la adresă de multă vreme, relatează CNN.  Trimisă în februarie 1916, scrisoarea a ajuns la adresa de destinație din Hamlet Road, în sudul Londrei, spre nedumerirea actualilor ocupanți ai acesteia.

„Am văzut că pe scrisoare era trecut anul ’16, așa că am crezut că e vorba de 2016. Când ne-am uitat mai atent am văzut că pe timbru era un rege, nu o regină, așa că ne-am dat seama că nu putea fi vorba de 2016”, a spus Finlay Glen, care locuiește la adresă, în prezent.

Glen le-a povestit jurnaliștilor CNN că scrisoarea a ajuns la proprietatea lui în urmă cu mai mulți ani, dar că doar recent s-a hotărât să o ducă la cea mai apropiată asociație istorică, pentru ca oamenii de știință de acolo să o poată studia mai bine.

Plicul este marcat cu un timbru care îl înfățișează pe regele George al V-lea al Regatului Unit. Scrisoarea a fost trimisă la mijlocul Primului Război Mondial, cu un deceniu înainte de nașterea Elisabetei a II-a.

„Când ne-am dat seama că este foarte veche, ne-am gândit că e în regulă să o deschidem”, a spus Glen.

Conform legii britanice, deschiderea corespondenței care nu îți este adresată este o infracțiune. Glen spune că nu poate decât să-și ceară scuze dacă a comis o infracțiune.

După ce a realizat că scrisoarea ar putea fi de interes pentru istorici, Glen a predat-o celor de la Norwood Review, o revistă specializată.

„Ca istoric local, am fost uimit și încântat să primesc această scrisoare”, a spus Stephen Oxford, editorul revistei. Scrisoarea veche de peste 100 de ani era adresată „Dragei mele Katie”, care, spune Oxford, era soția magnatului Oswald Marsh.

Scrisoarea a fost scrisă de Christabel Mennel, fiica comerciantului de ceai Henry Tuke Mennel, în timp ce familia acesteia se afla în vacanță la Bath, în vestul Angliei. „M-am simțit groaznic aici, am avut o răceală foarte grea”, a vrut Mennel să-i transmită destinatarei sale în scrisoarea pierdută de-a lungul deceniilor.

Oswald Marsh, fostul proprietar al casei din Hamlet Road, „era un foarte apreciat vânzător de timbre care era deseori chemat ca martor expert în cazuri de fraudă cu timbre”, conform lui Oxford.

Norwood Review urmează, acum, să realizeze un raport detaliat cu privire la scrisoare. Rămâne, totuși, un mister cum a ajuns scrisoarea la destinație abia după 107 ani.

„Astfel de incidente se întâmplă ocazional, nu suntem siguri ce s-a întâmplat în acest caz specific”, a spus un purtător de cuvânt al Royal Mail.

„Suntem sigur că oamenii vor fi intrigați de povestea acestei scrisori din 1916, dar nu avem informații cu privire la ce s-a întâmplat”.

Oxford a mai spus și că scrisoarea era marcată cu cuvântul „Sydenham”, o zonă din sud-estul Londrei. El este de părere că scrisoarea a stat, cel mai probabil „într-un colți întunecat în camera de sortare din Sydenham și a fost descoperită abia recent”.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„O linie roșie pentru SUA și NATO”. Apel din Congres pentru Biden privind implicarea trupelor nord-coreene în războiul din Ucraina

Soldatul care i-a cruțat viața lui Hitler în Primul Război Mondial. Cum o decizie de moment ar fi putut salva 70 de milioane de vieți

Boris Johnson s-a dezlănțuit în noua lui carte: Macron este o „adevărată pacoste”, Starmer - „un taur cu un termometru înfipt în fund”

O femeie a primit răspuns la o cerere de angajare după 48 de ani. De ce n-a ajuns să facă meseria visurilor sale

Partenerii noștri