Live

„O insultă monumentală”: Liderii australieni boicotează vizita Regelui Charles la Canberra. Monarhiștii sunt furioși

Data actualizării: Data publicării:
Regele Charles al III-lea va ajunge în Australia săptămâna aceasta. Sursa foto: Profimedia Images

Regele Charles nu va fi întâmpinat de niciun lider de stat federal când va sosi în capitala Australiei, Canberra, săptămâna viitoare. Monarhiștii australieni sunt furioși și numesc gestul „o insultă monumentală”, notează POLITICO.

Regele Marii Britanii va ateriza în Australia săptămâna aceasta și va merge la Canberra lunea viitoare pentru o recepție care să marcheze prima sa vizită în Australia de la preluarea tronului și prima a unui monarh britanic din 2011.

Dar, în timp ce prim-ministrul va fi prezent, liderii importanți din toate cele șase state federale au refuzat invitațiile, invocând „alte angajamente”, de la campanii electorale la ședințe de cabinet, potrivit presei australiene.

Șeful celui mai mare stat din Australia, New South Wales, a spus că se va întâlni cu Charles al III-lea într-un alt moment al călătoriei regale.

Purtătorul de cuvânt al Ligii Monarhiștilor Australieni, Bev McArthur, a numit boicotarea vizitei regelui drept o „palmă în față”.

Toți premierii și miniștrii au jurat credință monarhului nostru, Charles, și este o insultă monumentală faptul că acum îi scuipă în mâna întinsă cu prietenie”, a spus ea presei australiene.

Australia, o fostă colecție de colonii britanice, a devenit o națiune independentă în 1901 și este o federație de șase state, dar rămâne o monarhie constituțională cu monarhul britanic drept șef de stat - deși, în practică, poziția suveranului este pur simbolică, fără niciun rol politic în guvernare.

Sprijinul pentru o republică australiană este împărțit, potrivit sondajelor. Oficialii Palatului Buckingham au transmis în numele monarhului săptămâna trecută că „dacă Australia va fi o republică” este o „chestiune care trebuie decisă de publicul australian”.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

David Popovici nu mai vrea să conducă niciuna dintre mașinile primite de la Ion Țiriac! ”Acum am ocazia să spun”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

YouTuberul și muzicianul britanic Yung Filly este acuzat că a violat o femeie în Australia

Autoritățile din Australia au provocat panică printr-o avertizare de tsunami și de cutremur de 8,2 în largul Noii Zeelande

Biden, surprins cu microfonul uitat deschis: „China ne pune la încercare”

Arestat după 47 de ani de la comiterea unor crime. Bărbatul are 65 de ani, iar faptele le-a comis în Australia

Partenerii noștri