Live

NASA amână din nou întoarcerea capsulei Boeing Starliner pe Pământ

Data actualizării: Data publicării:
Starliner poate rămâne andocat pe ISS timp de maximum 45 de zile în timpul misiunii sale actuale. Colaj foto / surse foto: Profimedia Images

Nava spațială Starliner, cu astronauții NASA Butch Wilmore și Suni Williams la bord, a ajuns pe Stația Spațială Internațională pe 6 iunie și trebuia deja să se întoarcă înapoi pe Pământ. Dar, după defecțiunile apărute în timpul zborului spre ISS, pare că Agenția Spațială Americană nu are încă soluții.

NASA a anunțat vineri seară că amână din nou întoarcerea capsulei Boeing Starliner pe Pământ, de pe Stația Spațială Internațională, informează CNN.

NASA nu a mai anunțat de această dată și o zi în care se va întâmpla acest lucru, dar a indicat că întoarcerea echipajului format din astronauții Butch Wilmore și Suni Williams nu va avea loc până în iulie.

Într-o postare pe blog, agenția spațială federală a spus că amânarea „permite echipajelor misiunii timp să examineze datele sistemului de propulsie”.

„Nava spațială Starliner rămâne autorizată pentru întoarcere, în cazul unei urgențe pe stația spațială, care ar impne echipajului să părăsească orbita și să se întoarcă pe Pământ”, se spune în postare, semn că nava spațială este considerată încă viabilă.

Marți, NASA anunța că Straliner s-ar putea întoarce pe Pământ pe 26 iunie, dar dădea de înțeles că este posibil ca acest lucru să fie posibil chiar mai târziu.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a cerut o măsură radicală, înaintea pronunțării deciziei de un trilion de euro: ”Să oprească tot. Mulți vor muri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Angajații Boeing au încheiat greva care a durat 6 săptămâni și au acceptat o creștere salarială de 38% în următorii 4 ani

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Primul satelit de lemn din lume a fost lansat într-o misiune pentru a dovedi că „vom putea trăi în spațiu pentru totdeauna”

Bill Nelson, NASA: Nu am văzut diviziune rasială sau religioasă. Din perspectiva spațiului, toți suntem cetățeni ai planetei Pământ

Partenerii noștri