Live

Moscova acuză că există combatanţi din Siria şi Libia care luptă în conflictul din Nagorno-Karabah

Data publicării:
Conflictul din regiunea Nagorno-Karabakh FOTO: Profimedia Images

Luptători din Siria şi Libia au fost desfăşuraţi în zona de conflict din Nagorno-Karabah, unde de patru zile au izbucnit noi violențe între Azerbaidjan și Armenia, a denunţat miercuri diplomaţia rusă, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„Luptători din grupuri armate ilegale, în special din Siria şi Libia, sunt pe cale să fie desfăşuraţi în zona de conflict din Nagorno-Karabah pentru a participa la lupte”, a afirmat sursa citată, declarându-se „profund preocupată de procese susceptibile să provoace o escaladare a tensiunilor în conflict” şi în întreaga regiune.

Armenia a decretat duminică legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei în urma confruntărilor din regiunea Nagorno-Karabah, iar a doua zi Azerbaidjanul a anunţat o mobilizare parţială a armatei.

Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah, regiune din interiorul teritoriului azer, dar populată majoritar de etnici armeni. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.

Conflictul a cauzat îngrijorarea Occidentului inclusiv pentru că ar putea spori instabilitatea în Caucazul de Sud, zonă ce serveşte drept coridor pentru conductele de ţiţei şi gaz către pieţele mondiale. 

Citește și: Conflictul din Nagorno-Karabah provoacă o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vladimir Putin l-a primit pe premierul slovac Robert Fico la Kremlin

Vladimir Putin, reacție furioasă după atacul cu drone asupra orașului rus Kazan

Avertisment dur al Giorgiei Meloni: Rusia e o amenințare mai mare decât ne imaginăm. UE trebuie să fie pregătită

Criză în Abhazia. Liderul regiunii, care se plângea că Rusia i-a lăsat „în întuneric total”, spune acum că Putin i-a salvat

Partenerii noștri