Live

Maimuțele sălbatice îi terorizează pe locuitorii unui oraș din Japonia. Intră pe geam și atacă bătrâni și copii

Data actualizării: Data publicării:
Printre victimele maimuțelor se numără copii și bătrâni. Persoanele atacate au fost zgâriate pe mâini și picioare și mușcate de gât sau de burtă. Foto: Profimedia Images

Maimuțe sălbatice au atacat zeci de locuitori ai unui oraș din sud-vestul Japoniei în ultimele săptămâni, animalele fiind văzute când se strecurau în casele oamenilor pe geam și îi loveau pe la spate, în timp ce poliția încearcă fără succes să le prindă, scrie CNN.

Cel puțin 45 de persoane au fost rănite de macacul japonez (Macaca fuscata), cunoscut și sub numele de „maimuța de zăpadă”, de la începutul lunii iulie în Yamaguchi și împrejurimile orașului, potrivit lui Yoshitaka Morishige, un oficial al prefecturii.

Inițial, s-a crezut că responsabilă pentru atacurile repetate ar fi o singură maimuță năzdrăvană, dar acum autoritățile nu mai sunt așa de sigure. Numărul de atacuri confirmate s-a dublat în mai puțin de o săptămână.

Printre victimele maimuțelor se regăsesc copii și bătrâni, potrivit lui Morishige. Persoanele atacate au fost zgâriate pe mâini și picioare și mușcate de gât sau de burtă, însă nu au fost raportate încă răni serioase, a spus Masato Saito, un oficial al primăriei din Yamaguchi.

Multe dintre atacurile de la începutul lunii au avut loc atunci când cel puțin o maimuță a intrat în case sau școli prin geamurile deschise sau deschizând ușile glisante. Foto: Profimedia Images

„Am auzit de cazuri recente în care maimuțele s-au prins de piciorul unei persoane și când au încercat să se elibereze, animalul a mușcat-o sau a sărit asupra victimei pe la spate”, a povestit Saito.

Saito a spus că dacă ar fi putut să înșire mai multe maimuțe, ar fi găsit vinovatul cu ajutorul descrierilor pe care le-au oferit victimele, „dar în acest caz nu putem spune cu siguranță dacă sunt una, două sau mai multe maimuțe.”

Un alt oficial japonez a spus că „la început, doar copiii și femeile erau atacate, dar în ultimul timp bătrânii și bărbații adulți au fost luați la țintă, de asemenea”, informează BBC.

Una dintre maimuțe a atacat un bebeluș în timp ce se juca în casă. „Este un fenomen foarte neobișnuit”

Multe dintre atacurile de la începutul lunii au avut loc atunci când cel puțin o maimuță a intrat în case sau școli prin geamurile deschise sau deschizând ușile glisante. Dar, acum, când localnicii au fost sfătuiți să fie mai atenți la aceste puncte de intrare, tot mai mulți oameni sunt atacați în afara caselor, potrivit lui Saito.

Într-unul din cele mai grave incidente, un bebeluș a fost zgâriat după ce o maimuță a pătruns în casa familiei lui, scrie The Guardian. „Dădeam cu aspiratorul când am auzit copilul cum plânge”, a povestit mama victimei. „Am văzut maimuța cum o apucase de picioare în timp ce se juca pe podea. Părea că încerca să o tragă afară”.

Autoritățile japoneze au pus capcane și au organizat mai multe patrule înarmate cu plase de prins maimuțe, dar după ce aceste încercări au eșuat, polițiștii s-au înarmat începând de duminică cu pistoale tranchilizante.

„Este un fenomen foarte neobișnuit; nu au venit niciodată într-o zonă urbană în felul acesta până acum și nu au mai atacat așa de mulți oameni”, potrivit unui oficial japonez. Foto: Profimedia Images

„Macacul japonez a trăit alături de om încă din perioada Edo”, a spus Mieko Kiyono, expert în animale sălbatice și profesor la Universitatea Kobe. „Japonia este foarte montană și comunitățile sunt aproape de munții unde trăiesc maimuțele, așa că este ușor pentru maimuțe să intre în sate și orașe”.

Oficialii din Yamaguchi au spus că astfel de atacuri sunt, de obicei, foarte rare. „Este un fenomen foarte neobișnuit; nu au venit niciodată într-o zonă urbană în felul acesta până acum și nu au mai atacat așa de mulți oameni”, potrivit lui Saito.

Kiyano avertizează însă că măsurile pe care oamenii le iau pentru a alunga maimuțele care trăiesc în habitate naturale tot mai mici s-ar putea să nu mai funcționeze pe măsură ce animalele devin tot mai ostile la adresa oamenilor și nu se mai întorc în zonele de munte de unde au venit.

„Maimuțele care învață să reacționeze împotriva oamenilor se vor alătura altor grupuri, ceea ce va duce la apariția și mai multor maimuțe care nu se mai tem de oameni”.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care Ucraina a atacat cu drone fabrica de maioneză EFKO din Belgorod. Care e semnificația acestei acțiuni militare

Unităţile de apărare aeriană au distrus două drone care se îndreptau spre Moscova, anunță primarul orașului

Bărbat atacat și rănit de un urs, în județul Argeș. A fost emis mesaj RO-ALERT

Atac cu cuțitul în China: un student a ucis opt oameni și a rănit alți 17

Partenerii noștri