Live

Macaci în „jacuzzi”. Metodele de destresare ale maimuţelor de zăpadă din Japonia

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Koichi Kamoshida/Getty Images

Macacii japonezi de la parcul de maimuţe Jigokudani din prefectura Nagano a Japoniei îşi încep majoritatea zilelor cu o intrare în „jacuzzi-ul” lor privat. Maimuţele de zăpadă folosesc băile nu doar pentru a se încălzi ci şi în scop de destresare, potrivit CNN.

Localizat în Parcul Naţional Joshinetsu Kogen din Nagano, Japonia, băile termale rezervate doar maimuţelor este faimoasă pentru faptul că este zona de relaxare preferată acestor animale.

Viaţa nu a fost mereu atât de simplă pentru maimuţele de zăpadă din Jigokudani („Valea Iadului”, aşa cum este numită după aburii care ies în permanenţă din numeroasele băi termale din zonă). Maimuţele au fost, în anii ‘50, forţate să părăsească zona din cauza staţiunilor de schi amplasate acolo.

Pentru că nu mai aveau unde să se ducă, maimuţele de zăpadă s-au refugiat în orăşelele din apropiere, furând struguri din livezile oamenilor care locuiau acolo. Fermierii au cerut guvernului să primească dreptul de a vâna macacii, pe care l-au şi primit ulterior.

Un lucrător feroviar şi entuziast ecologist, Sogo Hara, a fost cel care, determinat să protejeze maimuţele, a încercat timp de luni de zile să convingă trupele venite să vâneze animalele să le lase în pace. Ulterior, Hara a încercat să atragă maimuţele înapoi în zonele muntoase cu mere.

Hara a format un întreg grup pentru salvarea macacilor care a descoperit un han cu băi termale tradiţional în munţi. După cum povesteşte, în 1963, un măr a căzut într-una dintre băile termale, iar un macac a intrat cu totul în apă pentru a îl lua. Însă înainte de a ieşi, maimuţa a mai rămas ceva timp în apă pentru a se bucura de apa caldă. Restul maimuţelor, văzând exemplul au început să copieze şi ele comportamentul

N-a trecut mult timp până ce scăldarea în băile termale a devenit un obicei ai al macacilor din zonă. În 1964 a fost creat Parcul de Maimuţe Jigokudani, după eforturile susţinute ale lui Hara. Astăzi, maimuţele locuiesc acolo, scăldându-se în libertate în băile termale care le sunt dedicate în exclusivitate.

Maimuţele intră în băile termale nu doar pentru a se încălzi, practica ajută şi la eliminarea stresului şi detensionare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Încercarea primei companii nipone de lansa sateliți în spațiu s-a soldat cu un imens eșec. Cât a durat zborul rachetei Kairos

O vâltoare veche din Maramureș a fost salvată cu o tehnică japoneză. Meșterii, impresionați de „mașina de spălat” a naturii

Program scurt sau săptămâna de lucru de patru zile la Tokyo, pentru a crește natalitatea și timpul petrecut în familie

Sake, „darul divin” al Japoniei, a fost inclus de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității

Partenerii noștri