Live

Grupul religios, cu 16 milioane de adepți, care va fi numit altfel

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, cunoscută şi sub numele de Biserica Mormonă, nu mai doreşte să fie utilizat termenul de „mormon” atunci când se face referire la ea sau la adepţii săi, în conformitate cu noile directive adoptate recent de această biserică creştină restauraţionistă, notează AFP.

Ea pledează în schimb pentru a fi desemnată printr-una din următoarele expresii: „Biserica”, „Biserica lui Iisus Hristos” sau „Biserica restaurată a lui Iisus Hristos”, subliniind că termenul de „Biserica Mormonă", deşi utilizat, „nu este o denumire autorizată", potrivit Agerpres.

„Nu ne schimbăm numele, ci corectăm un nume", a declarat sâmbătă seara Russell Nelson, preşedintele Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, citat de Deseret News, un ziar mormon din Utah, stat american în care mormonii sunt majoritari.

De asemenea, adepţii săi nu ar mai trebui să fie descrişi ca „mormoni", ci prin expresia „membri ai Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă", se precizează în directivele adoptate joia trecută.

Înfiinţată în 1830, Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă are 16 milioane de membri şi drept misiune restaurarea adevăratei biserici, în puritatea sa primitivă, pentru a pregăti întoarcerea lui Hristos.

Ea se bazează pe „Cartea lui Mormon", după numele unui vechi profet - o versiune „restaurată" a cuvântului lui Hristos, spre deosebire de versiunea clasică, rezultată din „marea apostazie" a creştinismului.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O profesoară de religie, anchetată pentru că a cerut bani elevilor pentru o excursie care nu s-a mai ținut. Reacția Arhiepiscopiei

Primarul Londrei nu se simte în siguranță, ca politician musulman practicant. El roagă Guvernul să reglementeze rețelele sociale

JO 2024. Comitetul Internațional Olimpic își cere scuze de la cei deranjați de scenele controversate din ceremonia de deschidere

Episcopii francezi sunt scandalizați după ceremonia de deschidere a Olimpiadei: „Scene de deriziune și batjocură a creștinismului”

Partenerii noștri