Live

Galerie Foto Furtuna tropicală Trami face ravagii în Filipine: Cel puțin 26 de morți și peste 150.000 de persoane evacuate

Data actualizării: Data publicării:
Furtuna tropicală Trami, cunoscută local sub numele de Kristine, a provocat moartea a cel puțin 26 de persoane și a făcut alte peste 150.000 au fost nevoițe să-și evacueze casele în Filipine din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren. Foto: Profimedia

Furtuna tropicală Trami, cunoscută local sub numele de Kristine, a provocat moartea a cel puțin 26 de persoane și alte peste 150.000 au fost nevoițe să-și evacueze casele în Filipine, anunță autoritățile joi, 24 octombrie. Furtuna a adus ploi torențiale pe insula Luzon, declanșând inundații masive și alunecări de teren, potrivit Reuters, citată de News.ro.

Majoritatea deceselor au avut loc în regiunea centrală Bicol, cauzate de înec sau alunecări de teren. Doar în orașul Naga au fost raportate 14 victime, azi, 24 octombrie.

Aproximativ 163.000 de persoane au fost relocate în adăposturi de urgență, cele mai multe din Bicol, unde inundațiile au afectat grav comunitățile. Apa a ajuns până la acoperișurile caselor de tip bungalow, adică cu un singur nivel.

Cu rafale de vânt de 95 km/h, Trami s-a deplasat spre vest, a afectat în special regiunea muntoasă Cordillera și s-a îndreptat spre Marea Chinei de Sud. Autoritățile au avertizat asupra riscului de ploi puternice, inundații, alunecări de teren și valuri înalte în regiunile nordice ale țării.

Printre măsurile luate de guvern se numără închiderea școlilor și companiilor din zonele afectate, anularea a 12 zboruri interne. Banca centrală a suspendat tranzacțiile valutare și operațiunile monetare pentru a doua zi consecutiv.

Filipine se confruntă în general cu 20 de furtuni tropicale pe an, care provoacă adesea pagube semnificative, alunecări de teren și inundații mortale.

Editor : Andreea Stanciu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Însărcinată în 6 luni, a suferit un avort spontan, cu câteva ore înainte ca soțul ei să aibă meciul carierei

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciclonul Dana se apropie de India. Peste un milion de oameni sunt evacuați din calea furtunii

Ce măsuri ia Comisia Europeană ca să ajute statele membre, inclusiv România, să se redreseze după dezastrele climatice

Inundații devastatoare în Italia. O persoană a murit și mii au fost evacuate

Deșertul Sahara a fost inundat pentru prima dată într-o jumătate de secol. În două zile a plouat cât în șase luni

Partenerii noștri