Dezastru umanitar. Aproape 13.000 de refugiați au rămas fără adăpost și mâncare, după incendiul care a distrus tabăra Moria
Imagini tulburătoare vin din insula grecească Lesbos. Refugiații rămași pe drumuri după incendiul din tabăra Moria mai că s-au călcat în picioare pentru alimente. De două nopți dorm pe unde apucă și mănâncă ce găsesc. Vor trece câteva zile până când autoritățile vor reuși să obțină un teren suficient de mare să-i găzduiască pe cei aproape 13.000 de migranți de pe insulă.
Alegeri SUA 2024. S-a deschis prima secție de votare
Criză de muncitori în construcții. Șantierul unde lucrează oameni din 4 județe, ca să ridice 100 de blocuri
DIGI Spania îi ajută pe cei afectați de inundațiile catastrofale
Românii se întorc acasă. Motivul care îi face să renunțe, după ani de pribegie, la viața din Occident
Surse: PNL vrea să-l pună premier pe Ilie Bolojan după alegerile prezidențiale
Operaţiunea „Ghost Gun”
O femeie a murit în fața spitalului, la scurt timp după ce a fost externată
Maia Sandu a câștigat cu 82% în diaspora
Campania la prezidențiale, „o luptă nedreaptă”
Cu brațele întinse, om lângă om, refugiații s-au înghesuit să primească hrană și apă. Femei și bărbați, mai tineri sau mai în vârstă, au făcut tot ce le-a stat în putință să ia de mâncare pentru familiile lor. Nu știu când va fi următoarea masă.
Zanra, refugiată din Afganistan: Asta e tot ce a mai rămas din viața mea. Situația e grea. Sunt speriată. Nu am nici mâncare, nici apă.
Refugiații dorm acum sub cerul liber. O pătură întinsă pe trotuar le servește drept pat. Mulți au scăpat din incendiul din Moria doar cu hainele de pe ei.
Lela, refugiată din Irak: Era noapte când a izbucnit incendiul. Din camera mea nu a mai rămas nimic. MUSCA Familia mea are nevoie de haine, de un loc unde să stea, de mâncare și apă. Nu mai avem nimic, absolut nimic.
Până când autoritățile elene vor reuși să amenajeze o nouă tabără de refugiați pe insula Lesbos, Franța și Germania s-au oferit să ajute.
Angela Merkel, cancelarul Germaniei: L-am întrebat pe premierul Greciei cum putem ajuta și rugămintea domniei sale a fost să preluăm minorii mutați în Grecia continentală. Am discutat acest subiect cu Franța și împreună vom ajuta la preluarea minorilor. Sper că și alte state membre ne vor urma exemplul.
Tabăra de refugiați Moria era cea mai mare din Grecia. Adăpostea 12.700 de migranți.
Editor: Cristina Iancu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News