Live

Demisie la nivel înalt în Biserica Catolică, în urma unei anchete ordonate de Vatican

Data publicării:
Papa Francisc. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc a acceptat demisia înaintată la sfârşitul lunii aprilie de arhiepiscopul de Strasbourg, monseniorul Luc Ravel, criticat pentru comportament autoritar în funcţie, a anunţat sâmbătă Conferinţa Episcopilor din Franţa.

„Sfântul Părinte şi preşedintele Republicii (Emmanuel Macron - n.r.) au acceptat demisia din funcţie a monseniorului Luc Ravel”, a precizat Conferinţa într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

În regiunea Alsacia-Lorena (estul Franţei), este în continuare în vigoare Concordatul din 1801, iar arhiepiscopul de Strasbourg este numit de Vatican şi printr-un decret semnat de preşedinţia Republicii, publicat apoi în Monitorul Oficial.

„Sfântul Părinte l-a numit administrator apostolic de Strasbourg pe monseniorul Philippe Ballot, arhiepiscop-episcop de Metz”, se mai arată în comunicat. Se mai precizează că „scaunul episcopal este aşadar vacant, aşteptând nominalizarea următorului arhiepiscop” de Strasbourg, o dioceză care reprezintă circa 1,3 milioane de catolici.

Într-un comunicat transmis AFP pe 20 aprilie, monseniorul Ravel, care este vizat de o anchetă ordonată de Vatican după critici referitoare la adminstraţia sa - considerată solitară şi autoritară de anumiţi credincioşi, clerici şi colaboratori -, a anunţat că şi-a depus „demisia la Sfântul Părinte” fără să precizeze motivele.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa Francisc condamnă „cruzimea” raidurilor israeliene soldate cu moartea unor copii în Gaza

Joe Biden va face un turneu în Europa înainte de a pleca de la Casa Albă. Cu cine se va întâlni liderul de la Washington

Papa Francisc dezvăluie că a fost ținta unui atentat sinucigaș. Când a avut loc incidentul

Papa Francisc critică dur băncile italiene: „Când sectorul financiar îi calcă în picioare pe oameni, favorizează inegalităţile”

Partenerii noștri