Live

Video „Dacă murim, măcar să fie ca-n Titanic!” Momentul în care un vas de croazieră lovește un bloc de gheață în largul coastelor Alaskăi

Data actualizării: Data publicării:
Un vas de croazieră se ciocnește de un bloc de gheață lângă Alaska, imagine filmată de un pasager, sursa gif: X/Twitter

Pasagerii unui vas de croazieră au trecut printr-un „moment de tip Titanic”, atunci când nava pe care se aflau a lovit un bloc mare de gheață, despre care s-a crezut inițial că e un aisberg, în largul coastelor Alaskăi. Imagini, filmate de pasageri, cu momentul ciocnirii de blocul de gheață au fost publicate pe rețelele sociale. Nimeni de la bord nu a fost rănit, iar nava de croazieră nu a suferit avarii, informează CNN.

Nava Carnival Spirit naviga în zona fiordului Tracy Arm, Alaska, o rută maritimă recunoscută pentru peisajele sale, des folosită în voaijele de croazieră.

Momentul când nava de croazieră a lovit un bloc de gheață a fost filmat de mai mulți pasageri aflați la bord.

„Dacă murim, măcar să merite, ăsta chiar e un moment de tip Titanic”, a declarat o pasageră de la bordul navei care a filmat momentul.

Un alt pasager a relatat, într-o postare publicată pe Facebook, că nava de croazieră s-a oprit „pentru câteva ore pentru a estima pagubele”. Un purtător de cuvânt al companiei Carnival Spirit a declarat pentru CNN că „în urma analizei s-a stabilit că nu au existat avarii la carena navei, care și-a continuat apoi croaziera, fără a fi afectate operațiunile”.

Un ofițer de marină a recunoscut pentru CNN că un astfel de bloc de gheață - chiar dacă nu vorbim despre un aisberg - e suficient de mare și de dur pentru a afecta carena navei sau elicea.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prima imagine cu submersibilul Titan, pe fundul oceanului. „Totul e bine aici”, au spus cei de la bord înainte de tragedie

A murit Will Jennings, co-autorul celebrei piese din Titanic „My Heart Will Go On” interpretată de Celine Dion

O ediție specială despre tragedia Titanic a fost descoperită într-un dulap, după 112 ani

Ce povești ascund artefactele recuperate de pe epava Titanicului și păstrate zeci de ani într-un depozit secret (BBC)

Partenerii noștri