Live

Cum a pierdut Al Pacino toți banii pe care i-a câștigat din actorie. „Am avut 50 de milioane de dolari și apoi nu am mai avut nimic”

Data publicării:
În noua sa autobiografie „Sonny Boy”, Al Pacino descrie cum a rămas fără niciun ban, după ce a avut 50 de milioane de dolari în cont. Foto: Shutterstock

Al Pacino a ajuns să nu mai aibă niciun ban în cont, după ce a câștigat 50 de milioane de dolari jucând în unele dintre cele mai cunoscute filme de la Hollywood, din cauză că a cheltuit prea mult, nu și-a gestionat deloc finanțele și a folosit un contabil care a ajuns până la urmă la închisoare pentru fraudă, potrivit dezvăluirilor pe care le-a făcut în noua sa autobiografie „Sonny Boy”.

Prima dată când faimosul actor a avut probleme cu banii a fost imediat după ce a terminat de filmat „Nașul”. MGM Studios l-a dat în judecată pentru că a acceptat rolul, după ce fusese deja distribuit într-un alt film cu gangsteri, „The Gang That Couldn't Shoot Straight” (Banda de netoți) - rolul pe care trebuia să îl joace Pacino l-a jucat până la urmă Robert de Niro.

„Era ca și când eu eram un fel de parior și agenții de la casa de pariuri veneau după mine”, a scris Pacino. „A trebuit să angajez avocați ca să mă ajute să ies din acel contract. La scurt timp, aveam o datorie de 15.000 de dolari și la avocați.”

Într-o scenă asemănătoare cu cele din filmele cu mafioți, Pacino a stabilit o întâlnire cu șeful studioului de film în care l-a rugat să îl lase în pace, scrie Business Insider.

„Mă omori. Nu am niciun ban și trebuie să plătesc în continuu avocați pentru că mă tot dai în judecată”, a mai scris Pacino.

Șeful studioului a fost de acord până la urmă, însă a și primit ceva la schimb: Cei de la MGM au obținut dreptul de a fi primii care vedeau orice carte sau scenariu pe care Pacino ar fi dorit pe viitor să scrie. I-au făcut o ofertă pe care nu a putut să o refuze.

Actorul a ajuns să facă o avere jucând în filme precum „Heat” (Obsesia) și „Donnie Brasco”, dar nu s-a preocupat de finanțele sale pe aproape întreaga durată a carierei lui, lăsându-și contabilul să îi administreze banii.

Al Pacino povestește cum primele sale probleme financiare le-a avut imediat după ce a filmat „Nașul”. Foto: Profimedia Images

Într-un final, când abia s-a întors dintr-o vacanță de lux în Europa cu familia, în 2011, a fost surprins să afle că era mai bogat decât atunci când a plecat.

În realitate, însă, contabilul său era un escroc. „Eram falit”, a scris Pacino. „Am avut 50 de milioane de dolari și apoi nu am mai avut nimic. Aveam proprietăți, dar nu mai aveam niciun ban.”

În afară de moarte, nu este nimic mai rău pentru o persoană celebră decât să ajungă în faliment, potrivit lui Pacino.

„Ușa era larg deschisă și oameni pe nici nu îi știam trăiau de pe urma mea. Era ceva de genul: 'Veniți toți! Al are de toate și nu-i pasă!'”

Cu toate că folosea doar două mașini, Pacino plătea cât pentru 16 mașini și alte 23 de telefoane mobile despre care nu știa nimic. „Peisagistul primea 400.000 de dolari pe an și asta era pentru amenajarea unei case unde nici măcar nu locuiam.”

„Totul se reducea la: Hai să îl ținem fericit pe actorul ăsta prostănac, să aibă mereu de lucru și vom prospera”, a scris Pacino.

Ca să revină pe linia de plutire, Pacino a scris că a trebuit să își vândă una dintre cele două case ale sale, să facă publicitate la cafea după ce refuzase inițial să joace în reclame, să ia parte la seminare care l-au ajutat să își plătească facturile lunare și să joace în filmul „Jack and Jill” cu Adam Sandler pentru că a primit mulți bani pentru acest rol - o altă ofertă pe care nu a putut să o refuze.

În același timp, fostul lui contabil a fost arestat pentru că opera o schemă piramidală și a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare.

Mai mulți sportivi, actori, muzicieni și alte vedete s-au găsit într-o situație similară cu cea a lui Pacino: au făcut foarte mulți bani pe care apoi i-au pierdut. Din această listă fac parte cântărețul Michael Jackson, boxerul Mike Tyson, rapperul 50 Cent, fotbalistul Diego Maradona și faimosul baschetbalist Dennis Rodman.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prețul aurului a atins un nou maxim istoric. Suma pe care ai fi câștigat-o investind la începutul anului

Partidul AUR, acuzat că a cerut 60.000 de euro unui deputat pentru candidatura în Parlament. Simion: „Sunt contribuții la campanie”

O profesoară de religie, anchetată pentru că a cerut bani elevilor pentru o excursie care nu s-a mai ținut. Reacția Arhiepiscopiei

Închisoare pe viață pentru miliardara Truong My Lan, care a primit și pedeapsa capitală pentru frauda „istorică” din Vietnam

Partenerii noștri