Live

Galerie Foto Cei mai în vârstă siamezi din lume au murit la 63 de ani. Deși erau inseparabili, Lori și George au avut vieți complet diferite

Data actualizării: Data publicării:
Lori și George Schappell

Lori și George Schappell, cei mai în vârstă gemeni siamezi din lume, au murit luna aceasta, în Pennsylvania, SUA, la vârsta de 62 de ani. Povestea lor este una fascinantă și ciudată, în același timp. Cei doi frați au sfidat orice așteptare a medicilor, au urmat cariere diferite, au avut interese și relații separate în timpul unor vieți în care au fost inseparabili.

Gemenii, care au fost desemnați de Guinness World Records drept cei mai în vârstă siamezi în viață, au murit pe 7 aprilie, la Spitalul Universității din Pennsylvania, potrivit necrologurilor postate de Leibensperger Funeral Homes din Hamburg. Cauza morții nu a fost dezvăluită, potrivit The Independent.

„Când ne-am născut, medicii nu credeau că vom ajunge la 30 de ani, dar le-am dovedit că se înșeală”, a spus Lori într-un interviu pe care l-a dat la împlinirea vârstei de 50 de ani. În 2007, George a devenit transgender.

Gemenii, născuți pe 18 septembrie 1961, în West Reading, Pennsylvania, aveau creiere separate, dar erau uniți la nivelul craniului. George, care avea spina bifida - un defect la nivelul coloanei vertebrale - și era cu 10 centimetri mai scund, a fost purtat de Lori pe un scaun cu rotile. În ciuda faptului că fiecare trebuia să meargă acolo unde mergea celălalt, era „foarte important” pentru amândoi „să trăiască cât mai independent posibil”, se spune în necrolog.

Ambii au absolvit un liceu public și au mers la facultate. George și-a continuat studiile timp de șase ani în plus, în timp ce Lori lucra într-o spălătorie de spital. Lori a renunțat la job în 1996, pentru ca fratele ei să poată să urmeze o carieră în muzică country.

„De la vârsta de 24 de ani au avut propria locuință și au călătorit mult”, se mai spune în necrolog. De-a lungul anilor au apărut în multe documentare și talk-show-uri.

Potrivit Philadelphia Inquirer, Lori a fost la un moment dat logodită și urma să se căsătorească, însă logodnicul ei a murit într-un accident de mașină.

Când mergeam la întâlniri, George își lua la el cărți ca să citească”, a povestit la un moment dat Lori.

Într-un documentar din 1997, cei doi au povestit cu ce dificultăți se confruntau. În primul rând, aveau program diferit pentru baie și făceau duș separat.

Gemenii siamezi se nasc o dată la fiecare 50.000 până la 60.000 de nașteri, atunci când gemenii identici dintr-un singur embrion nu reușesc să se separe. Aproximativ 70% sunt femei, iar majoritatea se nasc morți. Doar un mic procent dintre siamezi sunt uniți la cap, aproape trei sferturi sunt uniți la piept, iar restul la abdomen sau pelvis.

Separarea a fost considerată riscantă pentru gemenii Schappell, dar Lori Schappell a declarat într-un interviu din 2002 că nu crede că o astfel de operație este necesară în niciun caz. „Nu te încurci cu ceea ce a făcut Dumnezeu, chiar dacă înseamnă că te bucuri de ambii copii pentru o perioadă mai scurtă”, a spus ea. În documentarul din 1997, George a exclus cu fermitate ideea separării, spunând: „De ce să repari ceea ce nu este stricat?”.

În momentul de față nu se știe cine va prelua titlul de cei mai în vârstă gemeni siamezi în viață. Cei mai bătrâni care au trăit vreodată au fost Ronnie și Donnie Galyon, care au murit în 2020, la vârsta de 68 de ani. Eng și Chang Bunker, siamezi din secolul al XIX-lea, care au devenit faimoși având reprezentații la circ, au trăit până la 63 de ani.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertisment dur: România se află primul loc în UE la decese din cauze tratabile. Care sunt bolile cu cea mai mare mortalitate

Concediu simultan pentru ambii părinți în familiile cu gemeni, tripleți sau multipleți. Care sunt beneficiile

Rezistența la medicamente antimicrobiene, inclusiv antibiotice, ucide 1,3 milioane de oameni în fiecare an

Încă doi români au fost identificați printre decedații din Spania, în urma inundațiilor catastrofale

Partenerii noștri