Live

Cazul macabru care a șocat Africa de Sud: Două femei de culoare au fost ucise de un fermier și date la porci

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Cazul a două femei de culoare care ar fi fost împușcate și date la porci de către un fermier și doi dintre muncitorii săi a provocat indignare în Africa de Sud, informează BBC.

Maria Makgato, în vârstă de 45 de ani, și Lucia Ndlovu, de 34 de ani, erau în căutare de mâncare la o fermă de lângă Polokwane, în provincia Limpopo, din nordul Africii de Sud, în luna august, când au fost împușcate. Apoi trupurile lor ar fi fost date porcilor, în încercarea de a scăpa de probe.

O instanță urmează să decidă dacă acordă cauțiune proprietarului fermei Zachariah Johannes Olivier, în vârstă de 60 de ani, și angajaților săi Adrian de Wet, în vârstă de 19 ani, și William Musora, în vârstă de 50 de ani, înaintea procesului lor pentru omor.

La audierile anterioare, protestatarii au manifestat în fața instanței, cerând ca suspecților să li se refuze cauțiune.

Fratele Mariei Makgato, Walter Mathole, a declarat pentru BBC că incidentul a exacerbat și mai mult tensiunea rasială din Africa de Sud.

Cei trei bărbați aflați în instanța din Polokwane se confruntă, de asemenea, cu acuzații de tentativă de omor după ce au tras în soțul Luciei Ndlovu, care se afla cu femeile la fermă - precum și pentru deținerea unei arme de foc fără licență.

Mabutho Ncube a supraviețuit tragediei care a avut loc în seara de sâmbătă, 17 august, s-a târât și a reușit să cheme un medic în ajutor. El spune că a raportat incidentul poliției, iar ofițerii au găsit trupurile în descompunere ale celor două femei în cotețul porcilor câteva zile mai târziu.

Walter Mathole a spus că era cu ofițerii și a văzut o priveliște îngrozitoare în cotețul porcilor: corpul surorii sale, care fusese parțial mâncat de animale.

Victimele ar fi mers la fermă în căutare de alimente recent expirate sau care urmau să expire în curând. Acestea erau uneori lăsate la fermă și date porcilor.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie din SUA a fost decapitată de propriul său fiu. Familia o aștepta la o petrecere surpriză de ziua ei

Etapă nouă în ancheta uciderii dentistei Marina Gavril din Brăila: suspectul va asista la punerea sub sechestru a locuinței sale

Descoperire macabră în București. Cadavrul unui bărbat a fost cărat într-un cărucior de cumpărături și aruncat pe un câmp

Sinucidere sau crimă ascunsă: Viața dublă a unui doctor celebru obsedat de sex și moartea misterioasă care au captivat o țară întreagă

Partenerii noștri