Live

Candidații la postul de vicepreședinte al SUA vor avea propria confruntare televizată la 1 octombrie

Data publicării:
Tandemul democrat și tandemul republican, oferta pentru alegătorii americani în noiembrie. Foto: Profimedia Images

Senatorul de Ohio, republicanul JD Vance, a fost de acord joi cu o dezbatere la 1 octombrie cu guvernatorul din Minnesota, Tim Walz (democrat), găzduită de CBS News, pregătind terenul pentru cel puțin o confruntare televizată între candidații republican și democrat la postul de vicepreședinte al SUA înainte de alegerile generale din noiembrie. Vance și Walz sunt de acord cu dezbaterea la 1 octombrie.

Joi dimineață, JD Vance a declarat că nu numai că a acceptat invitația din 1 octombrie, dar l-a și provocat pe Tim Walz la o altă dezbatere în septembrie, scrie The Washington Post.

Walz a declarat miercuri, la o reuniune de strângere de fonduri din Boston, că a acceptat deja invitația din partea CBS News de a dezbate cu Vance la 1 octombrie.

„Chiar aștept cu nerăbdare să văd cum decurge. ... Avem viziuni foarte diferite despre America”, a spus Walz atunci.

Campania vicepreședintelui Kamala Harris a confirmat de asemenea miercuri că Walz a fost de acord cu dezbaterea de la 1 octombrie.

„Poporul american merită cât mai multe dezbateri, motiv pentru care președintele Trump a provocat-o deja pe Kamala la trei dintre ele”, a scris Vance pe X. ”Nu numai că accept dezbaterea CBS din 1 octombrie, dar accept și dezbaterea CNN din 18 septembrie. Aștept cu nerăbdare să vă văd la ambele!”, a mai scris Vance.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pachete suspecte cu pudră albă, trimise oficialilor electorali din cel puțin șase state din SUA. FBI face anchetă

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Ce a spus Nicușor Dan când a fost întrebat dacă va semna pentru candidatura lui Mircea Geoană, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi

Nicușor Dan a semnat pentru susținerea lui Nicolae Ciucă la președinția României. Reacția liderului PNL: „Mulțumesc, Nicușor Dan”

Partenerii noștri