Live

Bărbatul care a ars-o de vie pe atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit

Data actualizării: Data publicării:
Rebecca Cheptegei, la Olimpiada de la Paris, Foto Profimedia

Dickson Ndiema Marangach, bărbatul acuzat că și-a incendiat iubita , originară din Uganda, maratonista Rebecca Cheptegei, a murit luni seară, în urma arsurilor suferite în timpul crimei, potrivit News.ro. 

Marangach, iubitul sportivei de 33 de ani, a suferit arsuri pe 30% din suprafața corpului, după ce și-a stropit concubina cu benzină și i-a dat foc. Atleta, arsă în proporție de 80%, a murit câteva zile mai târziu, după ce i-au cedat toate organele.

Marți dimineață, oficialii spitalului Moi Teaching and Referral Hospital, din Eldoret, au confirmat decesul agresorului. 

„Este adevărat că l-am pierdut pe Dickson Ndiema aseară (n.r. luni seară), în jurul orei 20:00”, au transmis reprezentanții spitalului. 

Ugandeza a fost omorâtă la câteva săptămâni, în Kenya, după ce a participat la Jocurile Olimpice de la Paris, pe data de 1 septembrie, când se întorcea acasă de la biserică, împreună cu copiii ei.

Tatăl maratonistei susține că totul a pornit de la o bucată de pământ, după ce fiica sa cumpărase un teren în comitatul Trans Nzoia, unde și-a construit o casă, pentru a fi aproape de centrele de pregătire atletică din Kenya.

Purtătorul de cuvânt al Secretarului General al ONU, Stéphane Dujarric, a condamnat „cu fermitate” această „crimă violentă”, „care ilustrează o problemă mai largă, prea adesea ignoră”, și anume violența împotriva femeilor. 

Cheptegei nu este un caz singular, fiind a treia atletă din Kenya care a murit din cauza violenței, din octombrie 2021.

În memoria ei, numele său va fi dat unei săli de sport din Paris.

Editor : Andreea Stanciu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel puțin 17 elevi au murit într-un incendiu izbucnit la o școală din Kenya

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la câteva zile după ce a fost incendiată de un fost iubit

Criminalul în serie, care a ucis și dezmembrat peste 40 de femei în Kenya, a evadat. „Avem de-a face cu un vampir, un psihopat”

JO 2024. Florentina Iușco, atletă din lotul olimpic al României, suspendată pentru dopaj înainte de startul Olimpiadei de la Paris

Partenerii noștri