Live

Banii trimişi acasă, din ţările mai bogate spre cele de origine, au atins un nivel record

Data publicării:

Banii trimişi acasă, din ţările mai bogate spre cele de origine, au atins un nivel record anul trecut. 529 de miliarde de dolari a fost valoarea acestor transferuri la nivel global în 2018, în creştere cu aproape 10 procente în decurs de un an, arată datele venite de la Banca Mondială.

Remiterile reprezintă adesea o sursă indispensabilă de venit pentru ţările emergente, iar specialiştii estimează că anul acesta astfel de transferuri vor deveni principala sursă de finanţare externă a statelor mai puţin bogate.

Sumele transferate ar urma să ajungă la 550 de miliarde de dolari până la sfârşitul anului. India a fost principala destinatară a acestor fonduri, cu 79 miliarde de dolari, urmată de China, Mexic şi Filipine.

Principala problemă a acestor transferuri este dată de costurile mult prea ridicate.

De exemplu, pentru un transfer de 200 de dolari, costurile au fost în medie de 7%. Este şi motivul pentru care Banca Mondială îşi doreşte reducerea acestora până la 3% în 2030, din moment ce remiterile sunt pe cale să devină principala sursă de finanţare externă, iar costul ridicat reduce profitul care ar putea fi obţinut pe seama migraţiei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii l-au descoperit pe românul care a câștigat milioane, dar a pierdut totul: ”A rămas fără bani, dinți, soție și copil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Israelul pompează bani pentru a crește producția locală de muniție. În ce a investit 260 de milioane de euro

Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România

ASF: Fondurile de pensii private din România au creșteri de 28 % față de aceeaşi perioada a anului trecut

Fericit după ce a moștenit o sumă mare de bani, un om fără adăpost din Germania s-a îmbătat și a pierdut „averea”. Cum a recuperat-o

Partenerii noștri