Live

Aproape 150 de femei au intentat procese magazinului de lux Harrods, al cărui fost patron Al Fayed e acuzat de viol și hărțuire sexuală

Data publicării:
Grozăviile au ieșit la iveală în urma unui material de presă BBC. Foto: Profimedia

Harrods a declarat pentru BBC că este în curs de a soluționa peste 250 de cereri de despăgubire depuse de femei care susțin că Mohamed Al Fayed, fostul deținător al magazinului, a avut un comportament sexual inadecvat. 

Magazinul a declarat că femeile au venit de la lansarea unui documentar BBC mai mult de patru săptămâni în urmă. Investigația a expus zeci de ani de acuzații grave de abuz sexual împotriva fostului proprietar al Harrods.

Harrods a declarat anterior că a soluționat deja o serie de reclamații.

Afacerea Al Fayed

Fayed a deținut Harrods între 1985 și 2010. Noii săi proprietari au declarat anterior că sunt „îngroziți” de acuzațiile de abuz sexual din partea lui Al Fayed și au investigat încă de anul trecut dacă vreun membru actual al personalului a fost implicat.

Harrods spune că are un sistem de compensare pentru foștii angajați care au declarat că au fost agresați de Al Fayed.

Separat, mai mulți foști angajați au intentat procese împotriva magazinului de lux. Avocații implicați în proces reprezintă 147 de femei care au fost sau încă sus angajate. Nu este clar dacă există elemente comune între femeile care solicită despăgubiri de la Harrods și cele care acum întreprind acțiuni în justiție.

Citește și

„Prădătorul de la Harrods”. Un reportaj BBC dezvăluie cum miliardarul saudit Mohamed Al Fayed își viola și abuza angajatele

Omul de afaceri miliardar, care a murit anul trecut la vârsta de 94 de ani, este acuzat de mai multe capete de acuzare de viol și tentativă de viol de către mai multe femei care au lucrat pentru el - multe dintre acestea simțindu-se incapabile să raporteze ce s-a întâmplat până de curând.

La momentul multora dintre presupusele agresiuni, Fayed era proprietarul Harrods, al hotelului Ritz din Paris și al clubului de fotbal Fulham FC.

Era o figură publică bine-cunoscută, care avea legături cu persoane de rang înalt din Parlament și care putea fi văzut în compania unor personalități regale sau celebrități.

Documentar BBC

BBC a ascultat mărturiile a peste 20 de femei foste angajate la Harrods în timpul investigației sale pentru documentarul și podcastul - Al Fayed: Predator la Harrods.

Documentarul, care a fost difuzat luna trecută, a arătat că, în perioada în care Fayed era proprietar, Harrods nu numai că nu a intervenit, dar a ajutat la mușamalizarea acuzațiilor de abuz.

Răspunzând investigației, actualii proprietari ai Harrods au declarat că sunt „absolut îngroziți” de acuzații și că victimele sale au fost dezamăgite – fapt pentru care magazinul și-a cerut scuze sincere.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Andrew Tate se roagă pentru o moarte „eroică” precum cea a lui Sinwar, fostul lider Hamas. Ce mesaj a postat influencerul

Fără lichide la muzeu: Galeria Națională din Londra: „Din păcate, suntem obligați să luăm măsuri pentru a ne proteja colecția”

Controversa răniților din scandalul primarilor de la Unirii. Nicușor Dan: Seamănă cu jandarmii bătuți la 10 august această relatare

Kylian Mbappe, reacție furioasă la informațiile că este anchetat pentru viol în Suedia: Știri false

Partenerii noștri