Live

A murit cea mai longevivă însoțitoare de bord din lume. Aceasta și-a început cariera în 1957

Data publicării:
„Bette va fi întotdeauna o parte integrantă a istoriei noastre și nu va fi uitată”. Foto: X/@CYLIFENEWScom

Bette Nash, cea mai longevivă însoțitoare de bord din lume, a murit la vârsta de 88 de ani, după aproape 70 de ani de muncă la mare altitudine. Vestea a fost dată de angajatorul ei, American Airlines, într-o postare pe rețeaua socială X, informează BBC

„A început în 1957 și a deținut recordul mondial Guinness pentru cea mai longevivă însoțitoare de zbor”, a spus compania aeriană. „Bette a inspirat generații de însoțitori de bord. Zboară cât mai sus, Bette."

Bette Nash și-a început cariera la vârsta de 21 de ani la Eastern Airlines, precursorul American Airlines. A lucrat pe zborul între Washington DC, unde locuia ea, și Boston. A preferat traseul acesta pentru că îi permitea să petreacă fiecare noapte acasă.

Ea intenționase să meargă mai departe după câțiva ani, dar a ajuns să rămână pe această rută, devenind familiară celor care zburau frecvent pe acest traseu. Ea nu s-a retras niciodată oficial din postul ei.

„Oamenii sunt exact la fel”, a spus ea partenerului american al BBC, CBS News, în 2017: „Toată lumea are nevoie de puțină dragoste”.

Potrivit altor instituții de presă din SUA, ea a murit pe 17 mai într-un ospiciu, după ce a fost recent diagnosticată cu cancer de sân.

Asociația însoțitorilor de zbor profesioniști, sindicatul care a reprezentat-o ​​pe Nash, a declarat pentru CBS că a fost întristat de moartea ei: „Gândurile noastre sunt alături de familia și prietenii ei în această perioadă dificilă. Bette va fi întotdeauna o parte integrantă a istoriei noastre și nu va fi uitată”.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump acuză migranţii că importă „gene rele” în Statele Unite

„Surpriza din octombrie.” Cum poate fi decisă lupta strânsă dintre Kamala Harris și Donald Trump pentru Casa Albă (BBC)

Rusia va numi un nou ambasador la Washington. Ce a răspuns Kremlinul, întrebat dacă relaţiile cu SUA sunt în curs de degradare

Al Pacino a dezvăluit că era să moară de COVID. „Mi-au spus că nu mai aveam puls. După cum spune Hamlet: A fi sau a nu fi”

Partenerii noștri