Live

500 de mii de copaci au fost tăiați lângă Berlin pentru construcția unei fabrici Tesla

Data publicării:
Imagini din satelit a locului unde s-a construit fabrica de lângă Berlin 2020-2023. Sursa gif: Timelapse realizat cu ajutorul Copernicus Data Space Ecosystem

Construcția unei „gigafabrici” Tesla lângă Berlin, Germania, a dus la tăierea unui număr de aproape 500 de mii de copaci, informează The Guardian care citează un studiu bazat pe o analiza imaginilor din satelit ale zonei în perioda martie 2020 - mai 2023.

Conform Kayrros, o companie specializată în analiza datelor legate de mediu, 329 de hectare de pădure au fost defrișate în trei ani - echivalentul a aproximativ 500 de mii de arbori. Un assemenea număr de copaci poate absorbi în jur de 13.000 tone de dioxid de carbon, echivalentul emisiilor produse de 2.800 de mașini cu motor pe benzină.

Decizia controversată de a construi fabrica germană Tesla a provocat ample proteste locale.

Elon Musk a criticat poliția locală că le-a permis „protestatarilor de extremă stânga” să organizeze demonstrații de protest.

Fabrica Tesla produce 500.000 de mașini pe an, În luna iulie, compania a anunțat un plan de dublare a producției, care urmează astfel să ajungă la 1 milion de mașini pe an. Planul a fost aprobat de ministrul mediului din landul Brandenburg al Germaniei.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Raport: UE ar trebui să emită datorii comune pentru a-și finanța apărarea aeriană / Inițiativa Germaniei a fost semnată de 21 de țări

Un muncitor român a murit în timpul testării unui montagne-russe pentru Oktoberfest, la Munchen. Tânărul avea 20 de ani

Germania doreşte să extindă comerţul cu Kazahstanul, dar fără a ocoli sancţiunile contra Rusiei

Partenerii noștri