Live

5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a obține un loc de muncă. Lista unui fost angajator pentru Google

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Fost angajator pentru Google, Nolan Church are acum o companie de recrutare de manageri. El are o listă cu 5 lucruri care îi fac pe candidați să iasă în evidență și în baza cărora au mai multe șanse să fie angajați, potrivit Business Insider.

Church sfătuiește persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să nu se aștepte la un răspuns atunci când trimit un CV online. Motivul: sunt prea mulți oameni care aplică pentru locuri de muncă și nu sunt destui oameni care examinează CV-urile.

În schimb, candidații ar trebui să se concentreze pe găsirea unor modalități de a ieși în evidență – iar această pregătire începe înainte de interviul de angajare.

1. Caută-ți un loc de muncă atunci când ai deja unul

Cea mai bună perspectivă este atunci când te gândești: „am un loc bun de muncă azi, dar încep să fiu interesat de o nouă industrie”. Când se întâmplă asta, Church recomandă să cauți să cunoști oameni din acel domeniu și să construiești relații cu ei.

Ar trebui să privești mereu peste gard, să vezi ce este acolo și să construiești relații cu oamenii cu care ai dori să lucrezi, pentru că astfel obții mai ușor un interviu de angajare, cunoști piața și ai deja legături cu oamenii din interior, spune recrutorul.

2. Nu-ți fie teamă să fii îndrăzneț

Church dă exemplul unui candidat care voia să lucreze la compania Doordash. Pentru a-și face cunoscut interesul, i-a trimis CEO-ului e-mailuri 21 de zile la rând, în care îi explica de ce vrea să lucreze pentru Doordash și de ce ar trebui să-l cheme la un interviu.

„Deși este potențial riscant, m-am gândit că trebuie să vorbim cu acest om. Întotdeauna vă sfătuiesc să nu vă temeți să faceți un pas înainte: dacă sunteți cu adevărat interesat de o companie, luați legătura cu cei cu care doriți să lucrați: trimiteți-i un e-mail directorului general sau șefului de HR și explicați-le de ce sunteți persoana potrivită pentru acel job”, spune Church.

3. Mai mult decât întrebări

De multe ori, oamenii întreabă: „Care sunt cele mai bune 10 întrebări pe care le pot pune la sfârșitul unui interviu?” Dar nu este vorba despre pregătirea unei liste de întrebări, ci de o pregătire mai specifică, spune Church.

Candidații ar trebui să intre pe site-ul companiei și să citească despre valorile companiei și viziunea ei. Apoi, mulți dintre fondatorii și directorii de companii au o prezență online, iar candidații ar trebui să afle ce au de spus aceștia.

„Cred că este uimitor când candidații spun: „L-am ascultat pe fondatorul companiei tale spunând... ” și apoi să ofere exemple specifice”, spune Church.

4. Povestește din experiența ta

Există câteva povești pe care candidații ar trebui să le ia în considerare atunci când se pregătesc pentru un interviu de angajare. Acestea ar trebui să se concentreze pe proiect de succes pe care l-au finalizat și a rolului lor în acel proiect.

O altă poveste care trebuie spusă e legată de un punct culminant al carierei: candidații ar trebui să profite de ceea ce au făcut bine.

De asemenea, , candidații ar trebui să fie gata să vorbească despre o lecție pe care au învățat-o - o perioadă în care au primit feedback dificil, constructiv, care a avut un impact profund asupra lor.

Prin astfel de povestiri, candidații pot să-și arate dorința de a progresa și ceea ce îi motivează cel mai mult. De asemenea, face interviul mai captivant pentru ambele părți.

5. Găsește alte modalități de a ieși în evidență

Fă ceva care să te diferențieze de ceilalți candidați și care să-ți sporească șansele de angajare, spune expertul.

„Când am intervievat pe cineva pentru un rol de vânzări la Doordash, candidatul a spus că a mers la 10 restaurante diferite care nu ofereau serviciul Doordash și i-a întrebat: de ce nu?

Candidatul a adus apoi acele răspunsuri la interviu și, de asemenea, a venit pregătit cu soluții despre cum să convingă acele restaurante. Acel candidat a fost angajat în 24 de ore”, povestește Church.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bogdan Ivan: Am creat un mecanism de raportare a conținutui ilegitim mult mai rapid față de Meta, TikTok și Google

Ucraina critică Google pentru că a dezvăluit locația unor situri militare

OpenAI lansează ChatGPT search, concurență la motoarele de căutare ale Google şi Microsoft

Google, condamnat de o instanță rusească la plata unei amenzi ce depășește valoarea tuturor banilor din lume

Partenerii noștri