Video Maia Sandu spune că dacă Putin ar veni în Republica Moldova ar fi arestat
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat în cadrul unui interviu acordat la Chișinău jurnaliștilor străini că dacă Vladimir Putin ar veni în R. Moldova ar fi arestat.
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Alertă la Chișinău. O dronă a fost găsită în apropriere de o arenă sportivă din capitala Republicii Moldova
Putin l-a felicitat pe Trump „pentru alegerea în funcția de președinte” al SUA
Maia Sandu a câștigat cu 82% în diaspora
Campania la prezidențiale, „o luptă nedreaptă”
Declarații la închiderea urnelor din partea Maiei Sandu și a lui Alexandr Stoianoglo
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova, turul II: Sandu vs Stoianoglo. Prezența la vot până la ora 17:00
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Prezidențiale Rep. Moldova. Stoianoglo: Cu România nu am realizat niciun proiect care ne-ar putea apropia de UE/ Sandu: Este o ofensă
"Republica Moldova este semnatar al acordului Curții Penale, iar Moldova va respecta decizia Curții", a precizat Maia Sandu, care a răspuns că în acest context, dacă președintele Rusiei ar veni în R. Moldova ar fi arestat.
Totodată, Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova nu este în pericol acum pentru că războiul pornit de Rusia este dincolo de graniță.
Maia Sandu: "Acum nu există niciun risc de invazie militară pentru Republica Moldova, grație Ucrainei care ține armata rusă departe de granițele noastre. Dar ne confruntăm cu tentative din partea Rusiei de destabilizare a țării noastre. Am vorbit despre aceste tentative, acum câteva luni. Din fericire instituțiile noastre au reușit să apere țara, iar noi devenim tot mai rezistenți.
De mulți ani vedem că Rusia încearcă să ne șantajeze țara, folosind energia. Și vreau să vă spun că azi, pentru prima dată de la dobândirea independenței, Moldova, cu excepția regiunii Transnistria, nu consumă gaze rusești. Este o premieră.
Înseamnă că ne diversificăm, că nu depindem de Rusia cum a fost cazul timp de trei decenii. Lucrăm, devenim mai rezistenți, dar desigur avem nevoie de sprijin. Propaganda este o mare problemă, iar aceasta ne-a afectat procesul democratic.", a declarat ea, scrie Euronews.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News