Live

Macron afirmă că SUA şi Germania sunt principalii oponenţi ai aderării Ucrainei la NATO. „Ucrainenii au fost destul de enervaţi”

Data publicării:
Emmanuel Macron. Foto: Profimedia

SUA şi Germania sunt principalii oponenţi ai aderării Ucrainei la NATO, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron marţi, înaintea Summitului NATO de la Washington, care începe azi.

Emmanuel Macron a ţinut să evidenţieze „opoziţia solidă” a Statelor Unite şi a Germaniei faţă de invitarea Ucrainei să devină membră a Alianţei Nord-Atlantice.

„În cele din urmă, va exista o decizie a aliaţilor de a invita Ucraina să se alăture NATO”, a declarat Macron, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Şeful statului francez s-a referit şi la Summitul NATO din iulie anul trecut, organizat la Vilnius, unde Ucraina nu a primit invitaţia de a deveni membră a organizaţiei.

„Ucrainenii au fost destul de enervaţi atunci când au ajuns la concluzia că uşa era deschisă, dar nu atât de mult. Şi cred că scenariul pentru Summitul de la Washington este acelaşi”, a afirmat el.

Scholz: „Vom susţine Ucraina atât timp cât va fi nevoie”

De partea sa, cancelarul german Olaf Scholz a dat asigurări privind sprijinul său pe termen lung pentru Ucraina, ţară care luptă împotriva agresiunii ruse.

Adresându-se înaintea Summitului aniversar al NATO de la Washington, Scholz s-a declarat bucuros de ocazia de a reafirma mesajul foarte clar că „vom susţine Ucraina atât timp cât va fi nevoie”.

El s-a referit la livrările de arme şi la iniţiativa adoptată recent de principalele şapte state industrializate ale lumii (G7) privind finanţarea unui pachet în valoare de 50 de miliarde de dolari cu ajutorul dobânzilor obţinute din valorificarea activelor ruseşti îngheţate.

În opinia şefului executivului german, acesta a fost un semn de solidaritate faţă de Ucraina, dar şi un mesaj clar adresat Moscovei.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania doreşte să extindă comerţul cu Kazahstanul, dar fără a ocoli sancţiunile contra Rusiei

Stephane Sejourne este propus comisar european de către Emmanuel Macron, în locul demisionarului Thierry Breton

Rușii au lovit un bloc de locuințe din Harkov: Incendiu puternic și cel puțin 30 de persoane rănite, între care trei copii

Rusia amenință din nou Occidentul și Ucraina cu distrugerea Kievului. Medvedev: Asta va fi tot. Un punct distrus, gri

Partenerii noștri