Video Lukașenko le cere ucrainenilor să facă pace cu Putin ca să evite o „apocalipsă nucleară”
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat joi că în prezent există condiţii propice pentru ca Ucraina şi Rusia să înceapă tratative de pace întrucât există un impas pe linia frontului, relatează Reuters, care citează agenţia de presă rusă TASS.
„Pălăriile Patriei”. Profesoare din Rusia, păcălite să facă și să poarte coifuri din staniol. Motivul invocat de cel care a făcut farsa
Kievul vrea să recruteze încă 160.000 de soldaţi
Cea mai modernă dronă a Moscovei a fost doborâtă
Avertismentul șefului Poliției din R. Moldova după ce Rusia a plătit 130.000 de moldoveni să voteze anti-UE la referendum
Alertă de radiații la granița NATO-Rusia
Putin l-a trimis pe Şoigu în Coreea de Nord după arme
„Ce aproape e, miroase a praf de pușcă. Aoleu, ce e aici”. Mărturia unei localnice care a filmat atacul rușilor la granița României
Kremlinul îl acuză pe Klaus Iohannis că distorsionează istoria. „Aşteptaţi-vă la probleme la scară planetară”
Ucraina dezvăluie detalii despre noua „rachetă-dronă”
Lukaşenko a declarat că textele preliminare discutate de oficialităţi ruse şi ucrainene în Turcia, în primele săptămâni ale războiului izbucnit în februarie 2022, pot servi drept punct de plecare în negocierile de pace, informează Agerpres.
Potrivit şefului statului belarus, citat de TASS, ar putea fi o „apocalipsă” dacă Rusia ar utiliza arme nucleare ca retaliere pentru acţiunile Occidentului.
Acesta a adăugat că Occidentul efectuează în mod constant operaţiuni de recunoaştere aeriană deasupra teritoriului belarus, fiind identificate până la 50 de zboruri de spionaj în fiecare săptămână în apropierea frontierelor Belarusului.
Preşedintele belarus a apreciat că probabilitatea unor incidente la graniţa dintre Belarus şi Ucraina este destul de ridicată şi a precizat că ţara sa a mutat mai multe batalioane deplin operaţionale din regiunea Vitebsk în zona frontierei cu Ucraina. Aproximativ 120.000 de militari ucraineni sunt desfăşuraţi în apropierea graniţei cu Belarus, potrivit liderului de la Minsk.
Pe de altă parte, Aleksandr Lukaşenko a dat asigurări Poloniei că nu trebuie să se aştepte la acţiuni agresive din partea ţării sale.
Editor : C.S.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News