Live

Lituania cere bani europeni pentru a-şi extinde infrastructura militară

Data publicării:
Exercițiu NATO în Lituania. Foto: Profimedia

Lituania vrea ajutor financiar din partea UE pentru a-şi extinde infrastructura de mobilitate rapidă pentru forţele NATO de la graniţa de est a alianţei militare, a spus vineri, la Vilnius, ministrul lituanian de finanţe Gintare Skaiste.

FB: Țara are nevoie de bani pentru forţele NATO de la graniţa de est.

În urma deciziei Germaniei privind staţionarea permanentă a circa 4.000 de militari în Lituania, Vilnius şi-a bugetat 280 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, a spus Skaiste.

În cadrul unei întâlniri cu ministrul german de finanţe Christian Lindner, oficialul lituanian a menţionat extinderea drumurilor şi a zonelor de pregătire militară, potrivit Agerpres.

Lindner a declarat că Germania îşi asumă responsabilitatea pentru securitatea partenerului său NATO, Lituania, şi a fost primul aliat occidental care şi-a poziţionat trupe pe flancul estic al NATO.

„Ştim că securitatea Lituaniei şi securitatea noastră sunt legate”, a spus Lindner, adăugând că bugetul german va fi folosit pentru a acoperiri cheltuielile militare în sens mai restrâns.

„Toate cheltuielile care nu au legătură directă cu soldaţii noştri sunt mai mult sau mai puţin responsabilitatea ţării gazdă”, a spus ministrul, care a vizitat vineri militarii germani dislocaţi în Lituania.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum s-ar putea încheia războiul din Ucraina în 2025. Analiză BBC: Ce variante are Zelenski

Ungaria pierde un miliard de euro din fonduri europene și alte 19 miliarde sunt înghețate, din cauza lui Viktor Orban

Documente militare secrete dezvăluie sute de ținte pe care Rusia plănuiește să le distrugă în caz de război cu Japonia și Coreea de Sud

Centrul de putere al Europei se schimbă. Cum ar putea arăta următoarea ordine mondială (Politico)

Partenerii noștri