Live

Liderul Opoziției din Parlamentul ungar, amendat cu 35.000 de euro de președintele Parlamentului. Care este motivul

Data publicării:
Foto: Profimedia

Președintele parlamentului ungar l-a amendat pe președintele Coaliției Democrate cu peste 14 milioane de forinți (35.000 de euro), potrivit News.ro, care citează MTI. Sancțiunea vine după ce președintele partidului de Opoziție a venit cu jigniri la adresa Guvernului, premierului și Parlamentului ungar.

Ferenc Gyurcsány, președintele Coaliției Democrate, a afirmat în plenul Parlamentului cp „Ungaria are astăzi un guvern trădător și un prim-ministru trădător”. În urma discursului său, liderul grupului parlamentar al Opoziției a fost chemat la ordine de László Kövér, președintele Parlamentului ungar. Însă, discuția nu a clarificat nimic, iar Gyurcsány a declarat că „președintele parlamentului se comportă ca cel mai rău secretar de partid”, motiv pentru care i-a fost retras cuvântul din Parlament.

Într-un comunicatul de presă al Opoziției se arată că Ferenc Gyurcsány a folosit cuvântul „trădător”, nu „trădător de țară”. De asemenea, se punctează și opinia liderului Opoziției care arată că László Kövér a abuzat de puterile sale de preşedinte prin limitarea libertăţii de exprimare a deputaţilor.

„Nu este în regulă să insulţi pe cineva în calitatea sa umană. Nu este în regulă să instigi împotriva ordinii constituţionale. Dar nici nu este vorba de aşa ceva. Există o opinie foarte calmă, exprimată cu moderaţie. Potrivit domnului Kövér, aceasta costă 14 milioane”, a declarat Ferenc Gyurcsány în reacția sa, potrivit News.ro.

Acum, Ferenc Gyurcsány susține că va duce cazul său „până la Strasbourg”.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Fără milă! Fotbalistul României ”desființat” după meciul cu Cipru: ”E un dezastru viu! Rușinea fotbalului românesc”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Viktor Orban susține că Ursula von der Leyen şi Manfred Weber încearcă să „răstoarne guvernul suveranist ungar”

Ungaria va primi mai multe gaze din Rusia. Gazprom s-a înțeles cu guvernul lui Viktor Orban

Ursula von der Leyen, replică distrugătoare pentru Viktor Orban: „I-ar fi învinovățit pe unguri pentru invazia sovietică din 1956?”

Cele trei țări din Europa pentru care renunțarea la gazul rusesc va fi foarte costisitoare

Partenerii noștri