Live

Letonia trimite peste 500 de drone în Ucraina

Data publicării:
În total, Ucraina va primi în această lună peste 2 500 de drone de diferite tipuri. Foto X Andris Sprūds

Letonia a expediat peste 500 de drone către Ucraina sub egida Coaliției internaționale a dronelor. Ministrul leton al apărării, Andris Sprūds, a împărtășit această veste, însoțită de fotografii ale dronelor ambalate și pregătite pentru expediere.

„Un transport de peste 500 de drone este în drum spre Ucraina”, a postat Sprūds pe rețeaua de socializare X. Această livrare face parte dintr-un angajament mai amplu al Ministerului leton al Apărării, care a anunțat la 5 iulie că 300 de drone vor fi livrate Ucrainei în zilele următoare. În total, Ucraina va primi în această lună peste 2 500 de drone de diferite tipuri și specificații, în valoare de 4 milioane de euro.

Coaliția internațională a dronelor, condusă de Letonia, facilitează aceste livrări. Dronele sunt produse de șapte companii letone, reflectând capacitățile solide de producție în domeniul apărării ale țării.

Coaliția Drone, care include în prezent 14 țări, este formată din Letonia, Ucraina, Regatul Unit, Australia, Canada, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Italia, Lituania, Țările de Jos, Polonia și Suedia. Se așteaptă ca mai multe țări să se alăture acestei inițiative, scrie ArmyRecognition.

 

 

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doroftei n-a avut de ales după ce a fost numit ”cerșetor”: ”Barbut nu știu, poker nu știu. Au fost zile în care nu mâncam”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina invită ONU și Crucea Roșie în regiunea rusă Kursk. Care este motivul demersului diplomatic

Zelenski spune că lui Putin îi e frică de ruși. Ce l-ar forța pe liderul de la Kremlin să renunțe la războiul cu Ucraina

Rusia a lansat aproximativ 20 de drone spre Kiev. Este al optulea atac din septembrie asupra capitalei Ucrainei

Zelenski: Trupele ucrainene suferă pierderi mari în războiul cu Rusia. Care e principala cauză invocată de liderul de la Kiev

Partenerii noștri