Live

Lavrov spune că Rusia își „clarifică” doctrina nucleară și creionează scenariul unui război mondial. „Este un moment revelator”

Data publicării:
Serghei Lavrov. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marţi că Rusia îşi „clarifică” doctrina nucleară și acuză Statele Unite că au o „mentalitate de stăpâni”, care consideră că sunt protejați și că ucrainenii și europenii vor muri pentru ei în cazul unui nou război mondial.

Rusia își ajustează în prezent doctrina nucleară, a declarat marți ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

„Este foarte important să înțelegem că avem propria noastră doctrină, inclusiv doctrina utilizării armelor nucleare, care, apropo, este în curs de clarificare, lucru pe care oficialii americani îl cunosc foarte bine”, a declarat Serghei Lavrov într-o conferință de presă după discuțiile cu ministrul de externe yemenit Shaya Mohsen al-Zindani, potrivit agenției ruse de presă TASS.

Potrivit șefului diplomației ruse, SUA consideră că, în cazul unui nou război mondial, Europa va suferi prima. El a atras atenția asupra declarațiilor coordonatorului pentru comunicare strategică al Consiliului Național de Securitate (NSC) al Casei Albe, John Kirby.

„Acesta este, în general, un moment revelator, care reflectă mentalitatea planificatorilor americani, a geostrategilor, care sunt convinși că vor sta deoparte”, a remarcat Lavrov.

„Este doar o chestie freudiană care izbucnește din ei: știți, al treilea război mondial este rău pentru că nu vrem ca Europa să sufere. Aceasta este întreaga mentalitate americană a unui stăpân care stă de cealaltă parte a râului, convins de securitatea sa și convins că nu numai ucrainenii, ci acum și europenii, după cum se pare, vor face munca murdară și vor muri pentru el”, a mai spus ministrul rus.

Anterior, șeful adjunct al Ministerului rus de Externe, Serghei Ryabkov, a admis că „un fel de ajustare” în doctrina nucleară rusă ar putea avea loc după un anumit timp, în contextul escaladării suplimentare a situației de către adversarii Moscovei.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lidera unui partid prorus din Germania dă peste cap planurile lui Scholz. „De la reunificarea din '90, nu a fost o amenințare mai mare”

Rușii au lovit un bloc de locuințe din Harkov: Incendiu puternic și cel puțin 30 de persoane rănite, între care trei copii

Rusia amenință din nou Occidentul și Ucraina cu distrugerea Kievului. Medvedev: Asta va fi tot. Un punct distrus, gri

Războiul dronelor. Ucrainenii au devenit atât de buni piloți, încât doboară dronele rușilor folosind doar telecomanda

Partenerii noștri