Live

Kamala Harris vs Donald Trump. Ce arată cel mai recent sondaj pentru Casa Albă (Reuters/Ipsos)

Data actualizării: Data publicării:
Colaj foto: Kamala Harris și Donald Trump / Surse foto: Profimedia Images

Rezultatul sondajului este asemănător cu cel anunţat săptămâna trecută, 45% faţă de 42%, ceea ce întăreşte perspectiva unei curse deosebit de strânse.

Noul sondaj a mai arătat şi că alegătorii americani au o percepţie sumbră asupra economiei şi imigraţiei şi favorizează în general abordarea lui Trump în aceste chestiuni. Astfel, în opinia a circa 70% dintre alegătorii înregistraţi, costul vieţii merge într-o direcţie greşită, 60% au apreciat la fel despre economie şi 65% despre politica privind imigraţia.

Alegătorii au mai indicat că principalele probleme ale SUA le reprezintă în acest moment economia şi imigraţia, pe lângă ameninţările la adresa democraţiei. Întrebaţi care dintre candidaţi are o abordare mai bună în aceste chestiuni, preferatul a fost Trump, cu o diferenţă de 46% la 38% în ce priveşte economia şi 48% faţă de 35% în ce priveşte imigraţia.

În schimb, Harris este preferată în ce priveşte abordarea faţă de extremismul politic şi ameninţările la adresa democraţiei, cu o diferenţă de 42% la 35%.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Analistul Nate Silver: 21 de state au trecut de partea lui Donald Trump în ultima lună

Politico: Alegerile din Moldova şi Georgia, un semnal de alarmă pentru UE. Rusia nu renunță la influență în fostele republici sovietice

Ilan Șor, oligarhul care a fugit la Moscova, amenință cu proteste la Chișinău după referendum: „Îl vom anula”

Planul UE pentru a-l combate pe Trump, dacă va câștiga alegerile din SUA: „Vom riposta rapid și vom lovi puternic” (Politico)

Partenerii noștri