Live

Kamala Harris are asigurată nominalizarea democrată la președinție. Peste jumătate dintre delegați îi susțin candidatura

Data publicării:
Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite. Foto: Profimedia Images

Kamala Harris și-a asigurat, vineri, candidatura Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie în care se va confrunta cu republicanul Donald Trump, o încoronare fulger la mai puţin de două săptămâni după anunţul retragerii candidaturii de către Joe Biden.

Democraţii au anunţat, vineri, că vicepreşedinta Statelor Unite a primit sprijin pentru nominalizare din partea a peste jumătate dintre delegaţi în cadrul unui vot online. Harris s-a declarat „onorată” să fi depăşit acest prag chiar înainte de încheierea scrutinului, prevăzută luni.

Ea va accepta această nominalizare săptămâna viitoare şi o va sărbători la Convenţia Democrată, programată să aibă loc la Chicago, la jumătatea lunii august.

Kamala Harris are acum la dispoziţie mai puţin de 100 de zile pentru a-i convinge pe alegătorii americani să o susţină împotriva fostului preşedinte Donald Trump.

„Nu va fi uşor, dar vom reuşi. Şi, în calitate de viitor preşedinte al vostru, ştiu că suntem pregătiţi pentru această bătălie”, a spus ea într-o intervenţie telefonică difuzată în timpul unui eveniment de campanie.

Un duel în care Kamala Harris porneşte cu un avantaj financiar semnificativ. Echipa de campanie a Kamalei Harris a anunţat că a strâns 310 milioane de dolari în luna iulie, mai mult decât dublu faţă de fondurile strânse de Donald Trump, bani strânşi în mare parte după ce vicepreşedinta SUA l-a înlocuit pe Joe Biden în cursa electorală.

Echipa lui Donald Trump a anunţat, joi, într-un comunicat, că a strâns 138,7 milioane de dolari în luna iulie.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an. Surpriză în fieful lui Donald Trump

Microsoft spune că Rusia difuzează videoclipuri false cu Kamala Harris

Cea mai mare provocare pentru Kamala Harris, dacă va câștiga alegerile, nu este Rusia, ci Coreea de Nord

Trump dă vina pe Joe Biden și Kamala Harris după noua tentativă de asasinat

Partenerii noștri